Konya'da 'cin çıkarma seansı'nda kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Suriyeli Hasen Alluş'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

'Cin çıkarma seansı'ndaki ölüme 3 tutuklama
Fotoğraf: DHA

Konya'da 'cin çıkarma seansı'nda kalbi duran kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Suriyeli Hasen Alluş'un (38) ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan seansı yapan İbrahim El Hac Ali (39), Alluş’un bacanağı İbrahim El Hatib (37) ile oğlu Hüseyin Alluş (15), tutuklandı.

Ereğli ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nde oturan Suriye uyruklu Hasen Alluş, geçen hafta perşembe günü yakınları tarafından Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbinin durduğu belirlenen Hasen Alluş, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Alluş’un yapılan otopsisinde, boynunda boğmaya bağlı izler, boynunda ve kaburgalarında da kırıklar tespit edildi. Bunun üzerine polis, ailesinin ifadesine başvurdu. Ailesi, Alluş’u ölmeden önce ‘cin çıkarma’ için kendi vatandaşları olan İbrahim El Hac Ali’yi eve çağırdıklarını, Ali’nin, içindeki cini çıkarmak için Alluş’un boğazını sıktığını, kalbinin durduğunu anlayınca kalp masajı yaptıklarını, ardından da hastaneye götürdüklerini söyledi.

(DHA)