BTS İzmir Şubesi, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından sendikaya yönelik baskı ve sindirme politikasıyla karşı karşıya olduklarını söyleyerek, Genel Sekreter İsmail Özdemir Sivas’a sürgün edilmesini protesto etti.

Çin treni sürgün taşıyormuş



AYCAN KARADAĞ

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından sendikaya yönelik baskı ve sindirme politikasının son örneğiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir’in Sivas’a sürgün edilmesine tepki gösteren sendika, Alsancak Tren Garı önünde bir açıklama yaptı.

Kazlıçeşme İstasyonu’ndan 4 Aralık tarihinde yola çıktığı söylenen Çin Treni’nin sadece tören amaçlı bir tren olduğunu söyleyen BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “4 Aralık 2020 Cuma günü Çin’e gitmek üzere yola çıktığı söylenen yük treni toplamda yaklaşık 160 km yol kat edip İstanbul Maltepe’ye vardıktan sonra, üzerinden tüm flama ve pankartlar toplanarak, önce Halkalı’ya, oradan da Çerkezköy’e geri getirildi” dedi.

Akyol yaptığı açıklamada, “Tüm bu gerçeklerin ortaya çıkması üzerine, TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimi, #ÇinTreniNerede etiketi ile sosyal medyada paylaşım yapan sendikamızı ve sosyal medya hesaplarını, ‘önceden kurgulanmış, kötü niyetli, haince duygularla’ yapılmış paylaşımlar olarak nitelendirmiştir. TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimi, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağladığı için sendikamız BTS’yi kendine hedef olarak belirleyip, sendikamız üye ve yöneticilerine karşı yoğun bir saldırı başlatmıştır” diye konuştu.

"KAMUOYUNA GERÇEKLERİ SÖYLEYECEĞİZ"

İlk başta BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir ve Hukuk Sekreteri Aziz Mustafa Şimşek’in görevlerinden alınarak depo görevi yazıldığını belirten Akyol, “Daha sonra hukuka aykırı bir şekilde, pandeminin en yoğun olduğu bu süreçte 3 ay süre ile geçici görevlendirme adı altında Sivas’a sürgüne göndermiştir. TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimi, 4688 sayılı kanunun 18. Maddesindeki ‘Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz’ hükmünü inatla çiğneyerek sendikamız BTS üyelerine uyguladığı baskı ve mobbinge devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Akyol açıklamada son olarak şu ifadelere yer verdi: “Sendikamız üye ve çalışanları demiryollarında tekerin dönmesi, yük ve yolcu taşımacılığının artması için yıllardır emek verip ter dökmektedir. Taşımanın artması, Çin’e demiryolu ile taşıma yapılması öncelikle biz demiryolu emekçilerini sevindirir. Bakış açımız nettir: yük ve yolcu taşımacılığın artmasını, emekçilerin örgütü olarak istemekte ve desteklemekteyiz. Ancak kurumlarımızın ciddiyetini sarsan, kamu zararına yol açan uygulamalara da sessiz kalmamızı, kamuoyuna gerçekleri söylememizi hiç kimse beklemesin. Hele ki, baskılarla, sürgünlerle ve suç işleyerek bizi susturacaklarını hiç kimse düşünmesin. TCDD Taşımacılık AŞ yönetimini aklı-selim bir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygun davranmaya davet ediyoruz.”