SAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Koçan içerisinde 3.3 milyon lira bulunan çantasını gasp eden bir grup tarafından başından vurularak öldürülmesinden sonra, Koçan’ın eski eşi ve holdingin yönetim kurulu başkanı Süleyman Aydın da 32’nci kattan düşerek hayatını kaybetti. Olayların birbiriyle ilişkisi araştırılırken, yaşananların perde arkasında SAS Holding’in kurduğu ‘saadet zinciri’nin olabileceği düşünülüyor. Holdingin patronu Aydın, yaklaşık 1,5 yıl önce kendisini haber yapan Hürriyet muhabirini hedef göstermişti. Söz konusu habere, Hürriyet’in internet sitesinden ulaşılamıyor.

Cinayetin ve 3 milyon liralık gaspın arkasında ‘saadet zinciri’ mi var?

HABER MERKEZİ

İstanbul Ataşehir’de bulunan SAS Holding’in Yönetim Kurulu üyesi Sibel Koçan’ın öldürülmesi ve ardından hem şirketin sahibi hem de Koçan’ın eski eşi Süleyman Aydın’ın ‘intihar etmesi’, arkasında bir dizi soru işareti bıraktı.

Dün yanında 3.3 milyon lira bulunan çantayla saat 10.00 sıralarında holding binasına gelen Sibel Koçan’ın yanına maskeli 3 kişinin bulunduğu bir otomobil yanaşmış, otomobildeki iki kişi aşağı inerek para dolu çantayı Koçan’dan almak istemiş, direnmesi üzerine Koçan’ı başından vurarak öldürmüş ve hemen olay yerinde uzaklaşmışlardı.

Polisin olayla ilgili araştırması sürerken, Sibel Koçan’ın eski eşi ve resmi hayıtlara göre SAS Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Aydın ise Ataşehir’deki bir rezidansın 32’nci katındaki ‘dairesinden atlayarak’ yaşamına son verdi.

cinayetin-ve-3-3-milyon-liralik-gaspin-arkasinda-saadet-zinciri-mi-var-888258-1.

‘KAZ GİBİ YOLDULAR’ HABERİ

İki olay arasındaki bağlantı araştırılırken, perde arkasında SAS Holding’in kurduğu ve işlettiği ‘saadet zinciri’nin olduğu düşünülüyor.

SAS Holding bünyesindeki SAS Enerji, Kasım 2019’da ‘saadet zinciri’ haberleriyle gündeme gelmişti.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin ‘Kaz gibi yoldular’ başlıklı 9 Kasım 2019 tarihli haberine göre, yüzlerce kişi kaz çiftliğinden helikopter şirketine kadar yatırım vaadiyle 40 milyonunu SAS Holding’e kaptırmış, Ticaret Bakanlığı, yüzlerce kişiden aylık yüzde 10 kâr payı vaadiyle 40 milyon lira toplayan iki şirketin yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

cinayetin-ve-3-3-milyon-liralik-gaspin-arkasinda-saadet-zinciri-mi-var-888260-1.

Habere göre, sisteme yeni üye kazandıran ve ‘lider’ olarak anılan kişiler arasındaki Whatsapp yazışmaları ile sosyal medya paylaşımları ise oldukça renkli. Patron Süleyman Aydın, üyelere ‘sevgili milyonerler’ diye hitap ediyor. Aydın, bir paylaşımında, önünde durduğu Porche marka otomobil ile selfi çekerek “Bu da benim buradaki oyuncağım” diyor. Bir başka lider ise Facebook hesabında “ Türkiye ve dünya Sas’ı konuşacak!. Plânlar yapıldı. Çok önemli kararlar alındı” paylaşımında bulunuyor.

AYDIN İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Haberde görüşlerine yer verilen Süleyman Aydın ise ‘saadet zinciri’ oldukları iddiasını reddederek, “Reel ticaret yapıyoruz. Çiftliğimizde 4 bin kadar kaz var. Bakanlığın böyle bir raporu var ama raporda yazılanlar doğru değil. Sonucu savcılık söyleyecektir. Hesaplara bloke konuldu ama daha sonra kalktı. Çalışan sayımız 500. Şirkete kayıtlı 2 aracımız var. Hediye olarak verdiğimiz evi, elde ettiğimiz ciro üzerinden verdik. Bize para yatıran insanları şirkete ortak ettik” demişti.

Haberin yayınlandığı günün akşamında ise Twitter’da Süleyman Aydın’ı savunan bir etiket çalışması başlatılmıştı. ‘İşadamına şantaj’ adlı etiketi ilk olarak Süleyman Aydın kullanmış, daha sonra farklı hesaplardan aynı etiket kullanılarak paylaşım yapılmış ve haberi yapan Hürriyet gazetesi muhabiri Dinçer Gökçe hedef gösterilmişti.

Aydın, gazeteci Gökçe’nin kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Gökçe ise bu iddiayı kesin bir dille reddederek, “Ticaret Bakanlığı’nın, savcılığa gönderilen raporuna dayalı bugün yayınlanan haberime ilişkin, trol hesaplar üzerinden adımın karıştırıldığı gerçekle zerre ilgisi olmayan paylaşımlara dair, ilgili kişilerle ilişkin suç duyurusunda bulunacağımın bilinmesini isterim” ifadelerini kullanmıştı.

HÜRRİYET HABERİ KALDIRDI

Öte yandan, söz konusu haberin Hürriyet’in internet sitesinden kaldırıldığı görüldü. Hürriyet’in habere ilişkin “Yüzlerce kişi kaz çiftliğinden helikopter şirketine kadar yatırım vaadiyle 40 milyonu kaptırdı” şeklindeki paylaşımı Twitter hesabında durmaya devam ederken, haber linkine tıklandığında Hürriyet’in ekonomi sayfasına yönlendirme yapılıyor. Haber, Hürriyet’i kaynak gösteren diğer internet sitelerinden okunabiliyor.

cinayetin-ve-3-3-milyon-liralik-gaspin-arkasinda-saadet-zinciri-mi-var-888259-1.