İzmir Gaziemir’de, ayrılmak istediği erkek tarafından iş yerinde öldürülen Handan Doğru anıldı. Gaziemir Belediyesi’nin de aralarında olduğu çok sayıda kurum, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Cinayetler sürüyor, yargılamalar sonuçsuz

Haber Merkezi

Antalya’da açılan ateş sonucu otomobilde bulunan 19 yaşındaki genç kadın yaşamını kaybetti, sürücü ise yaralandı. Olay, dün saat 02.00 sıralarında Manavgat İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. Rabia Çerçi ile Nazif Genç’in içinde olduğu park halindeki otomobile, pompalı tüfekle ateş edildi. Saldırıda Nazif Genç hafif şekilde, Rabia Çerçi ise ağır yaralandı.

Genç, Rabia Çerçi’yi otomobille Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak yapılan kontrolde Rabia Çerçi’nin, hayatını kaybettiği belirlendi. Nazif Genç ise tedaviye alındı. Çerçi’nin cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kimliği açıklanmayan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Öte yandan Adana’da 2 Eylül gecesi kendisini şiddete maruz bırakan evli olduğu Hakan Özbek’i öldürdüğü gerekçesi ile gözaltına alınan Fikriye Özbek, Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Fikriye Özbek sorgusu sırasında “Eşim sürekli bana işkence ediyordu. Tüfeği bana verdi ve kafasına dayadı. En son tüfek patladı. Kesinlikle bilerek ve isteyerek öldürmedim” dedi. Avukat Rojda Yıldırım da “Bu olayın cinayet değil, intihar olduğu çok açıktır” diye konuştu.

Boşanma aşamasında olduğu avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın 7’nci duruşması, Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mütalaasını sunan savcı, “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Dava 28 Eylül’e erteledi.

EYLÜL'ÜN KATİLLERİNİN DAVASI ERTELENDİ

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 2018’de kaybolduktan bir hafta sonra ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın katledilmesine ilişkin davada, sanık Uğur Koçyiğit’in avukatının koronavirüs nedeniyle karantinada bulunduğunu bildirmesi üzerine beklenen karar yine çıkmadı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 8. duruşmada, Avukat Hikmet Tepe, tutuksuz sanık Huriye Koçyiğit’in ‘azmettirme’ suçundan da yargılanmasını ve tutuklanmasını talep etti. Baba Halil İbrahim Yağlıkara ise her iki sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Baba, “Başka Eylüller yaşayacak, bunlar da ibreti alem için en ağır şekilde cezalarını çeksinler” dedi. Huriye Koçyiğit hakkındaki talebi reddeden mahkeme davayı 6 Kasım’a erteledi.