Cinayetleri siz önleyeceksiniz!

ANIL VARLI

İstismarcı uzman çavuş Musa Orhan’a tepki gösterenleri eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, erkeklere “Nereden çıktı bu kadın cinayeti?" diye sordu.

‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Soylu, 1 Ocak-22 Kasım tarihleri arasında 234 kadının erkekler tarafından katledildiğini açıkladı. Bu yılın ilk altı ayında katledilen kadınların yüzde 90'ının daha öncesinde kolluk birimlerine başvurmadığını belirtti.

Şüpheli kadın ölümlerinin arttığını hatırlatan Avukat Tuba Torun, “Bu verilerin içerisine bunları alıyorlar mı? Kadınlar bu sayıyı ilk on ayda 335 olarak veriyor. Cinayetleri yeterince inceleme yapmayarak şüpheli ölüm statüsüne sokuyorsanız burada büyük bir sorun var’’ dedi.

"Kadın cinayetleri azaldı’’ söyleminin tutarsızlığına dikkat çeken Torun, şunları dile getirdi: “Yıllardır failleri koruyan beyanatlar veriyorsunuz, İstanbul Sözleşmesi’ne saldırıyorsunuz. Emine Bulut’un koruma kararı talebiyle karakola sığındığını biliyoruz. Dört polis memuru Bulut’u geri gönderdi. Bu polisler hakkında soruşturma izni istenmişti ancak valilik izin vermedi.”