Cinsel saldırı davasında deliller çöpe atılmış!

HABER MERKEZİ

Ankara’da, 2 Nisan 2019'da VCOM Veteriner Cerrahi ve Ortopedi Merkezi’nde çalışan veteriner hekim Ç.B.'yi cinsel saldırıya maruz bırakan Prof. Dr. Hasan Bilgili hakkında açılan dava dün görüldü. Bilgili’ye delilleri yok etmede yardım eden Serkan Durmaz ve Hüseyin Şenyurt’un da Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasında, Ç.B’den alınan kan ve idrar örneklerinin üzerine ‘adli vaka’ yazılmadığı için atıldığı ortaya çıktı.


Ç.B’ye ait Ankara Şehir Hastanesi’nden istenilen mikrobiyoloji kliniğince hazırlanan kan ve idrar örneklerine dair hastanenin Biyokimya İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Özcan Erel imzalı 12 Mart tarihli cevabı okundu. Gelen cevapta, “İstenilen kan ve idrar örneklerinin aradan geçen uzun süre nedeniyle yönetmelik kapsamında imha edildi” ifadeleri yer aldı.

Şehir Hastanesi’ndeki numunelerin kaybedildiğini bu nedenle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Ç.B’nin avukatı Aslı Arıhan, “Delil bütünlüğü bozulmuştur. Numunelere adli vaka yazılmadığı için atıldığı söyleniyor. Ç.B’nin karakoldaki ifadesi tam alınmıyor, deliller toplanmıyor ve sonrasında Hasan Bilgili resen serbest bırakılıyor” dedi.

Ç.B. ise “Sanıkların tutuklanmalarını ve indirimsiz en ağır cezayı almalarını istiyorum” diye konuştu. Mahkeme heyeti sanıklara dair tutuklama talebini delil yetersizliği gerekçesiyle reddederken dava 7 Temmuz’a ertelendi.