Z.Y. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP Maltepe ilçe yöneticisi Umut Karagöz hakkında 24,5 yıla kadar hapis talep edildi.

Cinsel saldırıdan tutuklanan CHP ilçe yöneticisinin 24,5 yıla kadar hapsi istendi

Maltepe'de bir kafeteryada Z.Y. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklanan CHP Maltepe İlçe yöneticisi Umut Karagöz hakkında, "Cinsel saldırı", "Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve" Tehdit" suçundan 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

DHA’da yer alan habere göre, Umut Karagöz’ün Maltepe'de bir kafeteryada Z.Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlaması ile yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Umut Karagöz hakkında, "Cinsel saldırı", "Cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve" Tehdit" suçlarından iddianame düzenlendi.

İddianamede, U.K.'ye 16 yıl 6 aydan 24,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu Ağır Ceza mahkemesinin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

PARTİDEN ATILDIĞI AÇIKLANMIŞTI

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayın doğru olduğunu aktararak Umut Karagöz’ün partiden atıldığını ve parti örgütü olarak cinsel saldırıya maruz bırakılan Z.Y'nin yanında olduklarını duyurmuştu.

Kaftancıoğlu, “Bu konuda tavrımız çok net. Gereğini yaptık. Mağdurun da sonuna kadar yanındayız. Davayı il ve ilçe örgütümüzle birlikte takip edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.