Cinsel saldırı ifadelerinin yer aldığı Keloğlan Ak Ülkede isimli kitapla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu 18 yaş sınırlaması getirdi.

Cinsel saldırının anlatıldığı Keloğlan kitabı hakkında karar

Keloğlan Ak Ülkede isimli kitapla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu 18 yaş sınırlaması getirdi.

Duran Yılmaz tarafından yazılan "Keloğlan Ak Ülke" isimli kitap Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca "muzır ve müstehcen neşriyat" ilan edildi. Kitap "Küçüklere zararlıdır" ibaresiyle içi görülmeyen zarf veya poşet içinde satılabilecek.

Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre; kitapta Hızır adlı karakterin kız çocuğuna sistematik olarak cinsel saldırıda bulunduğu, çocuğun hamile kaldığı, yaşananları ağabeyine söylememesi için tehdit edildiği gibi skandal ifadeler yer alıyordu.

Kısa sürede kitaba ve kitabın 1995 yılında ölen öğretmen yazarına tepki yağdı.

BAKANLIKTAN TOPLATMA YERİNE SINIRLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu bugün Resmi Gazete'de söz konusu kitapla ilgili bir karar yayınladı. Kararda kitabın 18 yaşından küçüklere satışının yasaklandığı belirtildi.

Kurul kararında; “Duran Yılmaz tarafından yazılan Yuva Yayınları tarafından basımı yapılan Keloğlan Ak Ülkede isimli kitabın kurulumuzca re'sen incelenmesi neticesinde kitabın içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna, bu sebeple söz konusu kitabın 1117 Sayılı Kanunun 4. Maddesi'ndeki sınırlamalara tabi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir denildi.”