Cinsel istismar ve şiddete maruz bırakılan Ayşegül’ün babası Metin A. isyan etti: Kızım şu an uyutuluyor. Hayati tehlikesi var. Hükümetin artık bu konuda bir önlem alması gerekiyor. Ayşegül’ün sesi soluğu olmak için ülkeyi ayağa kaldıracağım

Cinsel saldırıya maruz bırakılan 17 yaşındaki Ayşegül yaşam savaşı veriyor

HABER MERKEZİ

Kocaeli'de dershaneden dönen Ayşegül, Gebze ilçesi Pelitli köyündeki evine varmak üzereyken ormanlık alanda cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

17 yaşındaki çocuk direnince şiddete maruz bırakıldı. Darp ve şiddet sonrası ağır yaralanan ve bayılan çocuk, etraftakilerin haber vermesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırgan Afgan uyruklu erkek ise yakalanarak gözaltına alındı.

BirGün’e konuşan baba Metin A., “Kızım şu an uyutuluyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. Beyinde darp sonucu ödem var. Saldırı eve yakın noktada oluyor. Saat akşamüstü 05.00 civarında kızım ormanlık alana çekiliyor. 5.45’e kadar cinsel istismar ve darp devam ediyor. Önce kızımın boğazına yapışıyor ardından kızım direnince kafasına taşla vuruyor” diyerek yaşananları anlattı.

“Benim işim inşaatçılık ama bundan sonra işim gücüm kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek olacak. Bir baba olarak tarifsiz bir acı içindeyim” diyen baba A., “Hükümetin artık bu konuda bir önlem alması gerekiyor. Ayşegül’ün sesi soluğu olmak için kamuoyu desteği bekliyorum. Lütfen beni yalnız bırakmayın. Ülkeyi ayağa kaldırmak zorundayız. Bugün benim kızım yarın senin kızın. Birbirimiz için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.