‘Ayıp Şeyler’ adlı rap denemesinde cinsiyetçi ifadeler kullandığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilen Yonca Evcimik, kendini “Amacım farkındalık yaratmaktı zaten” diyerek savundu.

Cinsiyetçilikle eleştirilen Yonca Evcimik: Amacım farkındalık yaratmaktı

Yonca Evcimik, ‘Ayıp Şeyler’ adındaki rap denemesindeki cinsiyetçi sözleri nedeniyle aldığı eleştirilere yanıt verdi.

Evcimik gelen eleştirilere ilişkin olarak, “Amacım farkındalık yaratmaktı zaten, ben söylediklerimden sorumluyum, anladıklarınızdan değil” yorumunu yaptı.

“Ayıp Şeyler’ isimli şarkınız olumlu-olumsuz birçok tepki alıyor. Bunu bekliyor muydunuz?” sorusuna ise Evcemik, “Evet, bekliyordum ama bu kadar hızlı değil. Troller sağ olsun” yanıtını verdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Evcimik, “Cinsiyet ayrımcılığı yaptığınız da söyleniyor” şeklindeki eleştiriye şöyle karşılık verdi:

“Cinsiyet ayrımcılığını yapan ben değil bunu söyleyenler ve yazanlardır. Doğru ve yanlış erkekte de var kadında da... Birini yazıp diğerini görmezden gelemezdim. Kısacası konuşulup tartıştıkça daha iyi anlaşılacak. Bir de ‘Lütfen televizyonlardaki kadın programları ve Sadakatsiz gibi dizilere bir göz atalım’ demiştim. Onu bile anlamayıp diziyi karalıyorum diye yorumlamışlar. Aksine o dizide gerçekler, her şey apaçık işlenmiş, izleyin demek istedim.”