Türkiye-Yunanistan arasında devam eden gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yunanistan ana muhalefet partisi lideri Çipras, iki ülke arasındaki mevcut iletişimsizliğin tehlike doğurabileceğini söyledi. Çipras, "Tansiyonu yükselten taraf Türkiye" diye konuştu.

Çipras: Türkiye-Yunanistan gerginliği tehlike doğurabilir, Türkiye tansiyonu yükseltiyor
Fotoğraf: Depophotos

Yunanistan ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde artan gerginliği değerlendirdi, tansiyonu yükselten tarafın Türkiye olduğunu söyledi.

Brüksel merkezli "Euractiv" haber sitesine mülakat veren Çipras, Yunanistan’ın son dönemde izlediği dış politikayı da eleştirerek, Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki sorunları değerlendirdi.

Çipras, kendisinin 4,5 yıllık başbakanlığı süresince de Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde zor zamanlar yaşandığına dikkati çekerek, "Erdoğan her zaman Erdoğan’dı. Son aylarda başka biri olmadı. Daha zor zamanlarda bile diyalog kanallarının açık kalması için sıkı çalıştık. Yunan tarafı olarak bunun için çalışıyorduk" değerlendirmesinde bulundu.

‘İLETİŞİMSİZLİK TEHLİKE DOĞURABİLİR’

Çipras, Miçotakis’in mart ayındaki İstanbul ziyaretinin ardından sakin bir yaz beklentisinin büyük bir gerginliğe dönüşmesinin açıklanamaz olduğunun altını çizerek, mevcut iletişimsizliğin tehlike doğurabileceğine işaret etti.

“Türkiye, Ukrayna’da barış için ara bulucu olmak isteyen bir güç ve hem Batı'nın hem de Doğu'nun gözünde yükselişte. Bu, bizi endişelendiriyor” ifadelerini kullanan Çipras, şöyle devam etti: “Zira Yunanistan, sadece sabit dış politika dogmasını terk etmiyor, aynı zamanda günün sonunda üçüncü güçlerin satranç tahtasındaki piyonu haline gelen, Batı'nın uysal ve sadık müttefiki de oluyor.”

AA