Çipras: Varılan sonucun bir başarı hikâyesi olduğunu söyleyemem

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras dün katıldığı bir televizyon programında 'kurumlar' ile imzalanan anlaşmaya dair açıklamalarda bulundu. Varılan sonucun bir başarı hikâyesi sayılamayacağını, anlaşmada olumsuz maddelerin de olduğunu ifade eden Çipras, yine de zor şartlar altında ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade etti.

Anlaşmanın detayları hakkında bilgi veren Başbakan Çipras, anlaşmanın ülkenin çöküşünü engelleyeceğini savundu. Memur ve emeklilerin maaşlarında kesinti olmayacağını vurgulayan Çipras, müzakerelerde ekonominin istikrarını ön planda tuttuklarını açıkladı.

Anlaşmanın kendi partisi SYRİZA için yaratacağı sonuçları değerlendiren Çipras, "SYRİZA'yı birleşik bir parti olarak tutmak için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Halihazırda başarısız olmuş kemer sıkma politikalarını üsteleyen kreditörleri "kinci" olarak niteleyen Çipras, eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in müzakerelere zarar verdiği fikrine katılmadığını, bunun sebebinin de kreditörlerin "derin hedefleri olan siyasi bir plan" içinde hareket etmeleri olduğunu belirtti.

Öte yandan, referandum sonrasından görevinden istifa eden Varoufakis, dün yayınladığı bir yazıda yapılan anlaşmayı darbeye benzeterek sert sözlerle eleştirmiş, Yunanistan ekonomisinin bu şartlar altında ayakta kalıp kalamayacağının tartışılması gerektiğini savunmuştu. (telesurtv)

Varoufakis'ten anlaşmaya sert eleştiri: Darbeden farkı yok