Vaka artışının devam ettiği Cizre’de İlçe Devlet Hastanesi'nde yer kalmadı. Enfekte olan birçok hastanın İdil ve Silopi'deki hastanelere yönlendirildiği bildirildi

Cizre'de Devlet Hastanesi doldu: Covid-19 hastaları çevre ilçelere yönlendiriliyor

Cizre'de yüksek koronavirüs vaka sayısından kaynaklı hastanede yer kalmadı. Kentteki PTT Şubesi ise, 4 memurun salgın testinin pozitif çıkması üzerine kapatıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde koronavirüs vakalarındaki artış devam ediyor. 200'den fazla evin karantinaya alındığı kentte, vaka sayısındaki artıştan kaynaklı İlçe Devlet Hastanesi'nde yer kalmadı. Salgına yakalanan birçok kişi, bu durumdan kaynaklı İdil ve Silopi'deki hastanelere yönlendiriliyor.

YETERLİ PERSONELİN OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Yoğunluğun olduğu İlçe Devlet Hastanesi'nde personel sıkıntısının da yaşandığı öğrenildi. İddialara göre, yeterli personel bulunmamasından kaynaklı sadece tek hemşirenin tedaviye gelen hastalarla ilgileniyor. Testi pozitif çıkan hastalar ile yakınlarının hastanede aynı koridorda bekletildiği de iddialar arasında.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip de, 3 gündür kentin sokaklarında rastgele seçtikleri bir ev seçerek, buradaki kişilere test yapıyor. Ekipler, kişilerden kan testi, burun ve ağzından numuneler alarak, test sonuçlarının 2 gün içinde çıkacağını belirtiyor.

BAŞHEKİMLİK İDDİALARI REDDETTİ

Konuya ilişkin konuşan Cizre Devlet Hastanesi Başhekimliği, testi pozitif çıkan kişilerle yakınlarının aynı yerde bekletildiğine dair, "Öyle bir şey yok size yanlış bilgi verilmiş” diye konuştu.

Başhekimlik, hastanede tek hemşirenin hastalarla ilgilendiğine dair iddiaları ise, “Devletin kurumlarını kötülemekten size yanlış bilgi verilmiş” şeklinde yanıtladı.

Başhekimlik, hastanedeki hemşire sayısı ve vaka sayısı hakkında da Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine verilen talimat nedeniyle bilgi veremeyeceğini kaydetti.

PTT KAPANDI

Öte yandan, her gün yüzlerce kişinin uğrak yeri olan Nusaybin Caddesi üzerindeki PTT Şubesi kapatıldı. Söz konusu durumun, postanede 4 memurun test sonucunun pozitif çıkmasının ardından yaşandığı öğrenildi. Postaneye gelerek kargosunu teslim almak isteyenlere, "4 memurumuzda virüs çıktığından dolayı kapalıyız" yanıtı veriliyor. PTT'nin ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.