Yayın haklarının sona ermesiyle 2015'te Türkiye'den çekilen CNBC-e'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Artunç Kocabalkan, kanalın geri dönebileceğini açıkladı. Kanal yetkililerinin şubatta anlaşmaların yapılması için Türkiye'ye geleceklerini belirten Kocabalkan, "Ya bizimle ya da başka biriyle CNBC-e Türkiye'de olacak. Mayıs ayı itibarıyla da yayına başlama ihtimali var" dedi.

CNBC-e geri dönebilir: "Mayıs ayı itibarıyla yayına başlama ihtimali var"

16 Ekim 2000'de Türkiye'de yayın yapmak üzere kurulan ve Eylül 2015'te yayın haklarının sona ermesiyle ekranlara veda eden CNBC-e'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Artunç Kocabalkan, kanalın geri döneceğini duyurdu.

Haberi YouTube kanalından yayınladığı bir video duyuran Kocabalkan, kanalın geri dönmesi için 2021 yılından bu yana çaba gösterdiklerini ifade ederek kanal yetkililerinin, şubat ayında resmi anlaşmaların yapılması ve imzaların atılması için Türkiye'ye geleceğini belirtti. Kocabalkan, kanalın mayıs ayı itibarıyla da yayın hayatına başlayabileceğini söyledi.

Kocabalkan, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye gelecek diyorum çünkü ya bizimle ya da başka biriyle CNBC-e Türkiye'de olacak. Mayıs ayı itibarıyla da yayına başlama ihtimali var. Bu konuda gösterdiğimiz çaba inşallah bir noktaya ulaşacak. Sizler hep, Türkiye'de şu anda finansal piyasaları, ekonomiyi ve pek çok gelişmeyi anlatmak açısından bizim sesimize ihtiyacınız olduğunu söylüyorsunuz. Bizim de size ihtiyacımız var. Tükiye'de doğruların konuşulması çok önemli. Bu noktada mayısa kadar da gerekeni yapacağız ve pek çok yorumcuyla karşınızda olacağız."

Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığı altında 16 Ekim 2000'de Türkiye'de yayın yapmak üzere kurulan ve de Eylül 2015'te Discovery Communications'a satılan CNBC-e gündüz kuşağında ekonomi dünyasına seslenirken, akşam saatlerinde ise dizi ve sinema filmleri yayın yapıyordu. CNBC-e kapandıktan sonra kanalın ismi TLC Türkiye olarak değiştirilmiş ve reality programları yayınlanmaya başlamıştı.