Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından başını kapatmasıyla gündeme gelen CNN International muhabiri Clarissa Ward ve ekibine Taliban tarafından saldırı girişimi gerçekleştirildi.

CNN Muhabiri: Taliban savaşçıları bize biraz kızdı, biri tüfeğiyle vurmaya çalıştı

CNN International muhabiri Clarissa Ward ve ekibine Taliban tarafından saldırı girişimi gerçekleştirildi. Ward, yaşanan olayı "Taliban savaşçıları bize biraz kızdı, biri yüzümü kapatmam için bana bağırıyordu" ifadeleriyle anlattı.

Clarissa Ward ve ekibi, Çarşamba günü silahlı Taliban savaşçılarıyla karşı karşıya kaldı.

Yayın sırasında Afganlar ve tahliye uçuşuyla kaçmayı uman ailelerin yanı sıra kalabalığı kontrol etmek için ateş açan Taliban savaşçıları ekibin etrafını sardı.

Ward, olaydan sonra CNN'e yaptığı açıklamada, "Etrafta bize yaklaşan Taliban savaşçıları vardı, bir adam yüzümü kapatmam için bana bağırıyordu" dedi.

Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesi sonrası CNN International muhabiri Clarissa Ward'ın çarşafla yayın yapmaya başladığı belirtilmiş ve görüntüleri çok konuşulmuştu.

Ward konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 'Üstteki fotoğraf özel bir yerleşkenin içinde. Alt taraftaki ise Kabil'in ele geçirdiği Taliban sokaklarında. Daha önce de saçlarım tamamen kapalı olmasa da başörtüsü takardım. Yani bir fark var ama bu kadar keskin değil.'