CNN: Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul etmeye hazırlanıyor

ABD merkezli CNN televizyonu, iki kaynağa dayandırdığı haberinde Suudi yetkililerin, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldüğü kabul etmeye hazırlandıklarını ileri sürdü.

CNN’in iddiasına göre, Suudiler, Kaşıkçı’nın Türkiye’den kaçırılırken sorgu sırasında işlerin ters gitmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirten bir rapor hazırlıyor. Televizyona konuşan kaynaklardan biri, raporda, operasyonun Suudi hükümetinin haberi olmadan birilerinin inisiyatifiyle gerçekleştiğinin altının çizileceğini dile getirdi. Kaynağa göre raporda, sorumluların cezalandırılacağı bilgisine de yer verilecek.

Bir diğer kaynaksa raporun tamamlanmadığını, içeriğinin değişebileceğini kaydetti.

Washington Post yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için Suudi başkonsolosluğuna gitmişti. Bu tarihten sonra gazeteciden haber alınamıyor.

Ankara, Kaşıkçı’nın hiç binadan ayrılmadığını ileri sürerken Suudiler ise “Binadan ayrıldı” iddiasını koruyor. Son olarak Suudi Arabistan’dan bir heyet geçen hafta soruşturma kapsamında Türkiye’ye gelmişti.

Türk ve Suudi yetkililerden oluşan bir heyet, bugün Kaşıkçı’nın bir daha çıkmadığı Levent’teki konsolosluğa giderek arama yapmıştı.