CNN Türk'te Tarafsız Bölge programını yapan Ahmet Hakan, Hande Fırat'ın "Bulunan ara formül şu, cumhurbaşkanı uygun gördüğü bir tarihte iki büyükşehir belediye başkanını başkan yardımcısı olarak atayacak" açıklamasını keserek, "Seçilirse, seçilirse... Yani seçilirse değil mi yani, bir dakika Hande. Seçilirse..." düzeltmesi yaptı. Ahmet Hakan'ın panik hali sosyal medyada gündem oldu.

CNN Türk'te Kılıçdaroğlu paniği: Ahmet Hakan, Hande Fırat'ın konuşmasını kesti

HABER MERKEZİ

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hande Fırat'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda cumhurbaşkanı yardımcıları olarak atanacağına ilişkin Millet İttifakı kararını aktarırken Ahmet Hakan'ın panik olduğu anlar sosyal medyada gündem oldu.

Ahmet Hakan, Hande Fırat'ın "Bulunan ara formül şu, cumhurbaşkanı uygun gördüğü bir tarihte iki büyükşehir belediye başkanını başkan yardımcısı olarak atayacak" açıklamasını yaptığı sırada araya girdi.

Fırat'ın açıklama yaptığı sırada panik olan Ahmet Hakan, "Seçilirse, seçilirse... Yani seçilirse değil mi yani, bir dakika Hande. Seçilirse..." diyerek düzeltme yaptı.

Hande Fırat ise, "Yav tabii ki" diyerek Ahmet Hakan'a cevap verdi. Ahmet Hakan'ın mimikleri ise dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi. Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnine bir madde daha eklenerek, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcıları olarak atanacağı belirtilmişti.

12. maddede, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadeleri yer alıyor.