Aydın'da 16 yaşındaki erkek çocuğu E.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle “Çocuğa nitelikli istismar” suçundan tutuklanan eski Umurlu Ülkü Ocakları Başkanı Alpay Çömez serbest bırakıldı. Çömez'in, tahliye edildikten sonra, yakınları tarafından davul ve zurna ile karşılandığı öğrenildi.

'Çocuğa cinsel istismar'dan tutuklanan eski Ülkü Ocakları Başkanı Çömez serbest bırakıldı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı kırsal Terziler mahallesinde bir çocuğu istismara maruz bırakan ve “Çocuğa nitelikli istismar” suçundan tutuklanan eski Umurlu Ülkü Ocakları Başkanı Alpay Çömez tahliye edildi.

Çömez, daha önce istismara maruz bıraktığı çocuğu tehdit ve şantajla tekrar istismar etmek istemiş, ancak çocuğun şikayeti üzerine 14 Aralık 2021 tarihinde tutuklanmıştı.

Aydın E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Çömez'in avukatlarının itirazı üzerine Çömez’in 14 Ocak'ta tahliye edildiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre fail, yakınları tarafından davul, zurna ile karşılandı.

NE OLMUŞTU?

Aydın'ın Efeler ilçesinin kırsal Terziler Mahallesi'nde yaşayan ve muhtar azası olduğu öğrenilen eski Umurlu Ülkü Ocakları Başkanı Alpay Çömez, otomobiline bindirdiği 16 yaşındaki E.D.'ye cinsel istismarda bulundu.

Çömez, başka tarihlerde tekrar cinsel istismarda bulunmak istediği E.D.'yi bu isteğini geri çevirmesi üzerine tehdit etmeye başladı.

DHA'nın haberine göre E.D., durumu ailesine anlattı. E.D.'nin ailesi bunun üzerine Çömez hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık tarafından yakalama kararı çıkarıldıktan sonra ifade veren Çömez, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çömez, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Tutuklama kararının ardından cezaevine gönderilmek üzere jandarmalar beklendiği sırada Çömez, sigara alma bahanesiyle dışarı çıkıp, koşarak kaçmaya başladı.

Durumun bildirilmesi üzerine jandarma ve polis ekipleri, bölgede çalışma başlattı. Çömez, yarım saat sonra Orta Mahalle'deki bir evde saklandığı belirlenip, yakalamıştı. Çömez, jandarma tarafından Aydın E Tipi Cezaevi'ne teslim edilmişti.