Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilciliği, Milas’ın Gökçeler Köyü’de yaşayan Down Sendromlu Utku ile anne Nilüfer ve baba Mustafa Mandal’ı evlerinde ziyaret etti.

Çocuğu down sendromlu anneye, anneler günü kutlaması

Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

Türkiye Sakatlar Derneği Temsilcisi Hüsnü Tevşi, anneler günü için gerçekleşen ziyarette anne Nilüfer Mandal’ın anneler gününü kutladı. Anne Mandal, “bugüne kadar hiç kimse benim anneler günümü kutlamamıştı” diyerek, hatırlanmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Utku Mandal, 35 yaşında ve Down Sendromlu bir genç… Milas’a bağlı Gökçeler Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşıyor. Anne Nilüfer ve baba Mustafa Mandal’ın iki çocuğundan biri… Kız kardeşi de geçirdiği bir hastalık sonrasında işitme engelli olarak hayatını sürdürüyor. Mandal çifti ise bütün hayatlarını Utku’ya adamışlar.

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ’NİN ZİYARETİ

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi ve dernek yöneticilerinden Aygün Oğuz, Utku’nun yaşadığı Gökçeler Mahallesi’ndeki evlerinin kapısını çaldılar. Anne Nilüfer Mandal, “Yıllarca eğitimini alsın, topluma yararlı biri olsun diye uğraştık. Uzun yıllar devlete ait rehabilitasyon merkezinde eğitim aldı. Şimdi de Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizde açtığı merkezde eğitimini sürdürüyor. Utku bizim yaşama sevincimiz, yaşam kaynağımızdır” diyerek, 35 yıl boyunca yaşadıkları zorlukları anlattı. “Karşılaştığımız her zorluk, anne-baba olarak bizi Utku’ya sımsıkı bağladı” diyen Nilüfer Mandal, gerçekleşen ziyaret ve anneler günü kutlaması için de dernek temsilcilerine teşekkür etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi ise “Hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan kadınlar, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Dünyaya getirdiği evlatları özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelerimiz; hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Anneler, güzel nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışmaktadırlar. Özellikle engelli bireylerin anneleri ise daha fazla özveride bulunmaktadırlar. Nilüfer anne de onlardan birisidir. Utku’nun iyi bir birey olarak yetişmesi için çok büyük özverilerde bulunmaktadır. Nilüfer annemizin şahsında tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, hepsini saygı, minnet ve şükranla selamlıyoruz” dedi.