‘Çocuğumu öldürene katil dediğim için yargılanıyorum’

Gezi Direnişi sırasında biber gazıyla vurularak öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında Dilek Doğan’ın polis tarafından öldürülmesine ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı’ iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması dün Hatay Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanın ardından açıklama yapan Emsal Atakan, “Çocuğumu öldürenlere katil dediğim için yargılanıyorum” dedi. Davaya Avukat Gürkan Korkmaz, Avukat Yusuf Ziya Kuzu, HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan’ın Ailesi ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Duruşmada savunma yapan Emsal Atakan, oğlu için 7 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini ancak kendisine dava açıldığını belirtti. Atakan, paylaşımında kolluk kuvvetlerine bir hakaret ve kast içermediğini, katillere katil dediğini söyledi.

Atakan'ın avukatı Hatice Can da yapılan paylaşımın ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 26 Mart'ta erteledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Emsal Atakan, şöyle konuştu: “Çocuğumu öldürenlere katil dediğim için yargılanıyorum. Çocuğumu öldürene katil değil de ne diyecektim? Ben ne askeri, ne polisi kastetmedim. Sadece oğlumun canına kastedenlere katil dedim. Adalet arıyorum.”

Atakan’ın avukatı Hatice Can ise “Tanığı ya da sanığı emniyet güçleri olan davalarda, hukukçular olarak cezasızlıkla mücadele ediyoruz. Ancak bu durumu eleştirenler ise sanık olarak yargılanıyor. Emsal Atakan oğlunu kaybetmiş bir anne. Daha davası bile açılmadı oğlunun” diye konuştu.