Çocuk haklarına duyarlı AKP’li gençler istismarı görmedi!

AKP Gençlik Kolları Kocaeli Yürüyüş Yolu’nda 20 Kasım Çocuk Hakları Günü konulu sergi açtı. Sergide Suriye’de yaşanan iç savaş sırasında çocukların yaşadıklarını anlatan fotoğraflar yer aldı.

Yürüyüş Yolu'nda Fevziye Camii önünde açılan sergide ve AKP’li gençlerin açıklamalarında son günlerde gündemden düşmeyen çocuk istismarı konusuna hiç değinilmemesi dikkat çekti. AKP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Bozkır, yaptığı açıklamada Türkiye’nin çocuk hakları konusunda ileri olduğunu iddia ederek başta Suriye’deki savaş olmak üzere çocuk hakkı ihlalleri konusunda Batıyı suçladı.

İSTİSMARI PROTESTO EDEN KADINLAR GÖZALTINA ALINMIŞTI

Öte yandan OHAL’ ilanından bu yana herkese yasak olan kentin sokakları, AKP gençlik kollarının etkinliğine açıldı. Her türlü eylem, etkinlik, stant gibi faaliyetleri 31 Aralık tarihine kadar yasaklayan Kocaeli Valiliği, AKP gençlik kollarının sergisine müdahale etmedi. Son olarak Cuma günü Kocaeli Kadın Platformu'nun çağrısıyla Belediye İş Hanı önünde toplanarak AKP'nin cinsel istismar önergesini protesto etmek isteyen kadınlar gözaltına alınmıştı.

(Evrensel)