Çocuk Hastanesi bugün kapanıyor, işsizlik kapıda

BİRGÜN ANKARA

Hastanemi Kapatma Platformu, 45 yıldır çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında hizmet veren Dışkapı Çocuk Hastanesi’nin kapatılarak Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınacak olmasına tepki gösterdi.

Dışkapı Çocuk Hastanesi önünde yapılan eylemde, platform adına açıklama yapan SES Ankara Şube Başkanı Hüsnü Yıldırım, “SSK Dışkapı Hastanesi olarak 1974 yılında işçinin alınterinden aktarılan fonlarla işçilere hizmet etmek için kurulan bu hastane, CCN Holding’in yaptırdığı şehir hastanesine taşınacak. Kapanmaya engel olamadık” dedi.

PERSONEL İŞSİZ KALACAK

Yıldırım, 45 yılın tanığı olan hastanenin yarından itibaren sahip olduğu tüm değerleriyle artık tarih olacağını belirterek, şunları söyledi: “Yıllarını ve emeğini bu hastaneye veren, ‘kadroya geçtik’ diye sevinen temizlik görevlileri ve güvenlik görevlileri başka hastanelerde ve il sağlık müdürlüğünde görevlendirildi. Yemekhane personelinin çoğunluğu işsiz kalacak. Tecrübeli, deneyimli birçok hemşire, sağlık memuru, laboratuvar teknisyeni merkeze yakın devlet hastanelerine ve evlerine yakın hastanelere tayin yaptırdı. Dünyanın üçüncü büyük hastanesi yapılırken çalışanlara yönelik hiçbir sosyal hak tanınmadı. 3 bin 500 yataklı bir yerleşkede 7/24 saat açık bir tane bile kreş bütün yasal mevzuatlarda yer almasına rağmen çalışanlara hak görülmedi.”