Uşak’ta cinsel istismara maruz bırakılan 2 yaşındaki çocuğun davasında iddianame tamamlandı. Ayrıca İstismar, hırsızlık ve yaralamadan dosyası bulunan Yaşar Ercan hakkında, ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Çocuk istismarına müebbet istendi

Berkay SAĞOL

Uşak’ta 2 yaşındaki çocuğu darp ettiği ve cinsel istismara maruz bıraktığı belirtilen Yaşar Ercan isimli şahıs hakkında başlatılan soruşturmada iddianame tamamlandı. Hakkında daha önce de istismar, hırsızlık ve yaralamadan dosya bulunan Ercan için, 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada sanık Ercan hakkında ayrıca sanık olan C.T’ye karşı “nitelikli cinsel saldırı” suçundan dolayı da ceza talep edildi. Düzenlenen iddianamede, sanık anne C.T’nin oğlu olan çocuğa karşı işlenen suçlardan dolayı yetkili makamlara haber vermeyerek suçu bildirmeme suçunu işlediği ifade edildi. Davada anne C.T. de “suçu bildirmeme” suçundan yargılanacak.

İddianamenin hazırlanmasının ardından ailenin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği açıklama yayınlayarak, annenin avukatlığından çekildiğini belirtti. Dernek tarafından yapılan açıklamada, olaydan sonra anne C.T’den vekâletin alındığını ve iddianamedeki isnatlar nedeniyle avukatlıktan çekilme kararı alındığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: “Derneğimiz bugüne kadar bu vahim olayın duyurulması, kamuoyu oluşturulması, mağdur çocuğun üstün yararının gözetilmesi ve korunması, soruşturmanın sağlıklı ve etkin şekilde yürütülmesi için mücadele etmiştir. Gelinen noktada yapılacak yargılama sonucu sanığın isnat edilen suçlardan en üst hadden ve indirimsiz olarak ceza alacağına inancımız tamdır.”

NE OLMUŞTU?

Geçen nisan ayında Uşak’ta Yaşar Ercan isimli şahıs erkek tarafından darp edildiği ve istismara maruz bırakılan 2 yaşındaki çocuk, yaşadığı travma nedeniyle kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastanede istismar bulguları saptanan çocuk, maruz kaldığı şiddet nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi gören bebeğin sistematik olarak şiddete maruz kaldığı ortaya çıkarken, fail gözaltına alınarak tutuklandı.