Diyarbakır’da, çocuk istismarı suçlamasıyla yargılanan ve beraat eden MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp’in beraat gerekçesi ortaya çıktı. Kararda, "Sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasına karar verilmesine yeter nitelik ve derecede her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı yönünde hukuki ve vicdani kanaate varılarak hüküm kurulmuştur" denildi.

Çocuk istismarından yargılanan MHP’li Kayaalp’in beraat gerekçesi: "Kesin ve inandırıcı bir delil yok"

'Çocuğa cinsel istismardan' yargılanan ve beraat eden eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’in beraatının gerekçesi açıklandı.

Diyarbakır'daki yerel haber sitesi amidahaber.com'dan Gönül Morkoç'un haberine göre, Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 45 sayfalık kararda; beraatın gerekçesine yer verdi.

Mahkeme, Kayaalp’in beraatinde; "cinsel saldırıda mağdurun olayı yönetmesinin mümkün olmadığına; bu nedenle mağdur E.A.’nın ifadelerinin çelişkili olduğunu" ifade etti.

"İSTİSMAR OLSA BİLE RIZASI VARDIR"

Mahkeme, E.A.’nın ifadelerine dikkat çekerek, 'istismar olayının doğru kabul edilmesi' durumunda dahi, E.A.’nın rızası olabileceğini söyledi.

Mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadeler yer aldı:

"İçerikleri birlikte gözetilerek, rızasına aykırı olarak kendisine cinsel istismara konu eylemler gerçekleştirilen kişinin eylemin gerçekleştiği sırada eylemde bulunan kişi ile birlikte kahkaha atması, razı olmaması halinde herhangi bir kötülüğe maruz kalacağı yönünde delil ve emare bulunmaması ve bu yönde bir kaygısı da olmamasına rağmen eylemi gerçekleştirene rızası varmış gibi kendisini göstermesi ve eylemler sırasında beğenilme isteğini açıkça ortaya koyar sözler sarf etmesinin olağan yaşam koşullarına aykırıdır.

Rızasına aykırı şekilde cinsel eylemlere maruz kalan bir mağdurdan beklenilebilecek bir davranış şekli değil. Bu haliyle sanığa isnat edilen ve mağdura karşı gerçekleştirildiği iddia edilen eylemlerin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin kabulünde dahi somut olayda sanık tarafından cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak eylemde bulunulduğuna, bu suretle sanığın üzerine atılı suçların kanuni unsurlarının oluştuğuna ve atılı suçlardan cezalandırılmasına karar verilmesine yeter nitelik ve derecede her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı yönünde hukuki ve vicdani kanaate varılarak hüküm kurulmuştur.”

Öte yandan ailenin avukatı Metin Arkaş, karara itiraz edeceklerini söyledi.