Zile Belediyesi imar planında kamu değil, kişi yararına değişiklik yaptı. Çocuk parkı olacak diye kamulaştırılan alan imara açıldı

Çocuk parkı diye kamulaştırdılar, inşaat alanı oldu

Tokat'ın Zile ilçesinde daha önce çocuk parkı olarak kullanılan alanın belediye tarafından imara açılarak inşaat yapılmasına karşı mahalle sakinleri eylemdeydi. Zile Yunus Emre Mahallesi'ndeki Cemile Albayrak'a ait 2 bin 273 metrekare alanı encümen kararı ile 2011 yılında 'kamu yararına park yeri' olarak kamulaştırıldı. Ancak Belediye, park yapmak için kamulaştırdığı alan hakkında 2013 yılında yeniden plan değişikliğine gitti ve mesken yeri ilan etti, ardından da ihale etti. Arsa 2014'te Eryılmaz Proje Müh. İnş.San. ve Tic. A.Ş'ye satıldı. Ayrıca Dinçerler Mahallesi'nde belediyeye kayıtlı olan 3 bin metrekarelik çocuk parkı da Belediye Meclisi kararıyla "mesken" yerine dönüştürülüp Gökmen Atıcı isimli kişiye satıldı. İlçede yaşayan avukat Sultan Aktaş, meclis kararlarının ve encümen kararlarının iptali istemiyle Tokat İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme davayı reddedince avukat Aktaş, kararı temyize gönderdi. Dosya şu anda Danıştay'da incelemede.

İŞ MAKİNELERİNDEN GERİ ADIM
Dinçerler Mahallesi sakinleri daha önce çocuk parkı olarak kullanılan alanda inşaat çalışmalarının başlaması üzerine dün eylem yaptı. Tepkiler üzerine iş makineleri sürücüleri çalışmaları durdurup alandan ayrılmak zorunda kaldı.

KAMU YARARI DEĞİL
Açıklama yapan Avukat Sultan Aktaş, ilçede önce park alanı olarak kullanılan alanın ranta teslim edildiğini söyledi. "Belediyenin bu parkları imar planı değişikliği yaparak mesken alanına dönüştürülmesine ilişkin meclis kararı 3194 sayılı imar kanununa ve imar yönetmenliğine açıkça aykırıdır. Zile Belediyesi'nin yaptığı imar planı değişikliği, kamu yararı amacıyla değil, kişi yararı amacıyla yapılmıştır. Parklar çocuklarındır, parklar halkındır" dedi. AKP yönetimindeki Zile Belediyesi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.