Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, büyükler tarafından çocuklara karantina günleri için masal okunmasını istedi. Dernek, sanatçılara da çağrı yaptı

Çocuk psikiyatrlarından karantina projesi: Masal dayanışması

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği evde kalan çocuklar için bir proje başlattı.

Dernek çocuklara büyükler tarafından masal okunmasını önerdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar dendi:

* Covid-19 pandemisinde evde kalmaya devam ettiğimiz bugünlerde Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatri Derneği olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlatmak istiyoruz.
Çekirdek aile dışında, izole yaşadığımız, yüz yüze görüşemediğimiz bu günlerde tek bağlantımız görüntülü konuşma. Çocuklar da sevdikleri büyüklerinden, akrabalarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzak kaldılar. Hatta bu süreçte sağlık çalışanlarından kendilerini izole etmek zorunda kalanlar olduğu için çocuklar anne-babalarından uzak kalmak zorundalar.

* Biz de Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği olarak bu süreçte çocukların dayanıklılığını artırmak ve sosyal bağlarını güçlendirmenin yanı sıra sağlık çalışanları ve çalışmak zorunda olan toplumun farklı kesimleri ile de dayanışma duygularımızı güçlendirmek için bu projemizi sizinle paylaşabilir miyiz?

* Bunun için sizden istediğimiz çocuklara anne-babaları dışında sevdikleri veya önemsedikleri birinin bir masal veya hikaye okuması. Çocuğun yaşına göre istedikleri bir masalı veya hikayeyi seçebilirler. Bunu isterlerse bir video kaydı şeklinde gönderebilirler. İsterlerse çocuk uyurken canlı görüntülü bağlantı ile çocuğa okuyabilirler. Amaç bu zor günlerde hepimiz çocuklarımıza akşamları yatmadan önce okuduğu masal/hikayeyi göremediği dede, hala, dayı vb. bir akraba ya da sevdiği bir büyük tarafından (komşu, öğretmen vb) bir video/ses kaydı ile dinlemesi. Böylece hem çocuğa hem de yanlarında olamayan sevdiklerine duygusal destek verebiliriz.”

Dernek ayrıca sanatçılardan da destek istedi. Sanatçılardan da aynı şekilde masal veya hikaye okudukları videoyu paylaşmaları istendi. Derneğin çağrısına Cengiz Bozkurt destek vererek bir masal okudu.

Dernek yarın büyüklerin okudukları masalları sosyal medya hesaplarından paylaşacak.