Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, yeni kayıt dönemine başladı. Çocuklara matematiği sevdirmeyi hedefleyen atölye, bu dönem de öğrencilerle çevrimiçi platformda buluşmayı hedefliyor.

Çocuklar atölyede buluşacak


Yaren Çolak

Çocuklara matematiği sevdirmeyi hedefleyen Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, yeni dönem kayıtlarına başladı. Ülkenin dört bir yanındaki öğrencilerin online olarak katılacağı atölye 16 hafta sürecek.

Matematiğin yanı sıra felsefe, drama ve satranç atölyeleri de olan akademide ikinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar olan çocuklar eğitim alabilecek.

Amaçlarının çocuklara matematiği sevdirmek olduğunun altını çizen atölyenin kurucusu Eğitimci Can Gürses, “Çocukların katılımı çok önemli, bu nedenle de sınıflarımızda maksimum 10 öğrenci var. Bir saatlik derslerde önce eğitmen 15-20 dakikalık bir sunum yapıyor. Bu da interaktif bir başlangıç olmasını sağlıyor. Sonrasında da o günün konusu üzerine etkinlik oluyor. Bu etkinlik; simülasyon, oyun, yarışma vb. gibi konuyu somutlaştırıcı oluyor” ifadelerini kullandı.

Gürses, sınava yönelik çalışmalar yürütmediklerini vurguladı: “Biz müfredata bağlı ders işlemiyoruz. Her hafta önce beyin fırtınası daha sonra da etkinlik yapıyoruz. Okulların veya EBA’nın yaptığından farklı bir ders sistemimiz var. Aileler çocuklarını bize iki temel sebepten getiriyor; birincisi matematiği sevmesini sağlamak ikincisi de zaten ilgili olan çocuğun vizyonunu genişletmek. Çocuğun matematiğe olan ilgisi arttığı için okuldaki derslerine de dolaylı yolla pozitif etkisi oluyor.”

TÜM ÖĞRENCİLERE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Atölyelere katılmak isteyen öğrencilerin cocuklaricinmatematik.com adresinden başvuru yapabileceğini söyleyen Gürses, hedeflerinin bu yapılanmayı tüm ülkeye yaymak olduğunu kaydetti: “Eğitimde üzerinde durulmayan alanlar veya bir sınav ajandasında hapsolmuş konuları bu atölyelerde çocuklara sevdirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca yetişkinler için de yapay zekâ gibi konuları ele aldığımız online seminerler yapmayı planlıyoruz. Pandemiden sonra da online eğitimimize devam ederek şubemiz olmayan yerlerde de öğrencilerimize ulaşmayı hedefliyoruz.”