Kartal Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası ile ortak geliştirilen ‘Bilim ve Teknoloji Hangarı’ projesini tanıttı. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Hem çocuklarımızı, hem gençlerimizi teknoloji ve bilimle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik örnekleri, makineleşme ile ilgili örnek adımların hepsini buradaki istasyonlarda görecek çocuklarımız” dedi.

Çocuklar bilim ve teknolojiyle büyüyecek

HABER MERKEZİ

İstanbul’da Kartal Belediyesi, Kartallıları bilim ve teknolojiyle buluşturacak önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in 2019 seçimlerinde yapmayı vaat ettiği ve ‘hayalim’ dediği Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi ile yapılan ortak protokol kapsamında Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı adı verilen projede, geleceğin dili olarak adlandırılan yazılım ve kodlama eğitimlerinin yanı sıra etkinlik alanları, imalat ve teknoloji üretimi atölyeleri, uygulamalı eğitim ve yaşam merkezleri olacak.

Belediye Başkanı Yüksel, özellikle gençlere ve çocuklara bilimi sevdirecek projeleri hayata geçirmenin önemine dikkat çekti: “Makine Mühendisleri Odası’nın ‘makine gücünü’ yanımıza alarak, Kartal AR-GE Bilişim Merkezi’mizi ve makine fabrikamızı burada açıyoruz. Hem çocuklarımızı, hem gençlerimizi teknoloji ve bilimle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik örnekleri, makineleşme ile ilgili örnek adımların hepsini buradaki istasyonlarda görecek çocuklarımız.”

cocuklar-bilim-ve-teknolojiyle-buyuyecek-949384-1.

Tüm çocukların bilim merkezinden yararlanabileceğini vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu:

“Buranın verimli kullanılması ile ilgili birkaç bilgide vermek istiyorum. İlçemizde bir tane Masal Müzemiz ve Eğlenceli Çocuk Kütüphanemiz var. Buralara da biz Kartal’da ki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini davet ederek getiriyoruz. Dolayısıyla Kartal’da ki bütün çocuklar belediyemizin gönderdiği otobüsle alınıyor müzemize veya Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize geliyor. Randevusunu alıyor öğretmeni eşliğinde. Masal Müzesini gezdikten sonra sanat becerisini yansıtsın diye atölyemize geliyor. Bu atölyede çocuklar bir saat hayallerini yansıtıyorlar. Aynı şekilde Eğlenceli Çocuk Kütüphanemize gelen çocuklarımız önce kitaplarını okuyor, sonra oyun bahçesinde öğretmenlerin ve bizim eğitmenlerimizin eşliğinde bu süreci tamamlıyor. Buradaki hayalimizde tam anlamı ile bu. Kreş çağındaki çocuklarımızın bile anlayabileceği, ilk adımların atılabileceği, öğretmenleri eşliğinde randevu alarak bilgi işlem dersini teknoloji dersini ya da hangisini istiyorlarsa burada Makine Mühendislerin kontrolünde teknolojiyi onların anlayacağı seviyede ve dilde anlayacakları bir kampüsten bahsediyoruz. Başta Kartal’ın çocukları olmak üzere sonra buradan faydalanacak İstanbul’un çocukları. Veya nereden gelmek isterse istesin ev sahipliği yapabilecek bir Makina Fabrikası’ndan bir teknoloji ambarından bahsediyoruz.”