Çocuklar için Covid-19 aşılaması artık başlamalı

HABER MERKEZİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile 5 uzmanlık derneği, 5-11 yaş arası çocuklarda Covid-19 aşılamasının artık başlatılmasını istedi.

TTB, Türk Toraks Derneği, Çocuk Romatoloji Derneği, Çocuk Nefroloji Derneği, Türkiye Milli Pediatri Derneği ve Türk Pediatri Kurumu tarafından yapılan ortak açıklamada, Covid-19 için çocuk yaş grubunda klinik çalışmaları tamamlanmış, güvenli, etkin, uluslararası kuruluşların onayladığı aşıların olduğuna dikkat çekildi. Bu aşıların dünyada milyonlarca çocuk ve gence yapıldığı belirtilen yazılı açıklamada, “Biz çocuk sağlığı için emek veren hekimler olarak, aşı ile koruyabileceğimiz bir hastalıktan bir çocuğun bile zarar görmesini istemiyoruz. Çocukların onay almış aşılarla bir an önce yaygın şekilde aşılanmasını istiyoruz” dendi.

Açıklamada 12 yaş üstü çocuklara aşı hakkı tanınmasına karşın bu yaş grubunda aşılama oranlarının düşük olduğu da ifade edildi ve şu önerilere yer verildi: “Covid-19 aşısıyla ilgili ulusal kampanya başlatılmalı. Gezici aşı birimleri ile okullarda aşılama kampanyası yapılmalı. Kampanya sırasında okullarda aşıların nasıl keşfedildiği ve etki ettiği gibi konuları içeren seminerler düzenlenmeli; veli, öğrenci ve öğretmenlerin soruları yanıtlanmalı.”