Çocuklar kitap şenliğinde bir araya gelecek: Tohum topu yapacaklar, atölyelere katılacaklar

HABER MERKEZİ

Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Platformunun üyesi Bütün Çocuklar Bizim Derneği, Defne Park Çocuk Kitapları Şenliği’nde çocuklarla buluşuyor. 12 Haziran Pazar gününe kadar sürecek etkinlikte, birbirinden renkli etkinliklerin yanı sıra çocuklara iklim krizi ve doğa anlatılacak.

3 Ağustos 2019’da yaşamını yitiren sinema yazarı ve BirGün yazarı Cüneyt Cebenoyan anısına kurulmuş olan Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Platformunun üyesi Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD), Kadıköylülerle buluşacak.

İstanbul’da Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Defne Park Çocuk Kitapları Şenliği’nde bir araya gelecek olan BÇBD gönüllüleri, 12 Haziran’a kadar birbirinden renkli etkinliğe imza atacak.

Gönüllüler Dodo Kitap Okuyor ve Tohum Topu Yapıyoruz atölyelerini; Gökçe Tuncer ise Gökçerella ile Kitaptan Dramaya atölyelerini gerçekleştirecek. Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları kapsamında Çok Uzakta ve Rocca Dünyayı Değiştiriyor filmlerinin gösterimleri yapılacak.

Derneğin çocuklara iklim krizi, doğa ve çevre konularını anlattığı karakteri İklim Abla’nın bu konularda seçtiği kitaplar şenlik sırasında çocuklara tanıtılacak. Bugün başlayan etkinlik 12 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek. 11:00-21:00 saatleri arasında Sahrayıcedit’teki Defne Park’ta yapılacak etkinlikleri herkes ücretsiz olarak izleyebilecek.