İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle çocukların market ve pazar yerlerine alınmamasının kararlaştırıldığını bildirdi. Ankara Valiliği de market ve pazar yerlerine çocukların girmesini yasakladı.

Çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle çocukların market ve pazar yerlerine alınmamasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Vali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verdi.

ANKARA VALİLİĞİ DE YASAKLADI

Ankara Valiliği, koronavirüsle mücadelede alınan önlemler kapsamında market ve pazar yerlerine çocukların girmesini yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada “Koronavirüs ile mücadele kapsamında Ankara il genelinde pazar yerleri ve hiper, süper ve küçük marketler dahil her türlü alışveriş merkezine çocukların girişi yasaklanmıştır” denildi. Yasağı dayanak olarak İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu’nun 27 Mart tarihli kararı gösterildi.