"Çocuklar ölmesin maça gelsin" belgesel oluyor

Türkiye’de “Çocuklar ölmesin maça gelsin” pankartı açtığı için iktidar ve yandaş medya tarafından hedef gösterilen Amedspor Futbol Kulübünün hikayesi belgesel oluyor.
Belgeselin yönetmeni Onur Öncü projeyi "Barış isteyen ve 'çocuklar ölmesin' diyen ve bu söylemlerle çeşitli cezalara çaptırılan Amedspor’un ve tribün dayanışmasının belgeselini yapmak istiyoruz. Ne olursa olsun 4 kelimelik bir cümleye inanan, barışa inanan, kardeşliğe inanan insanların seslerini duyurmak için bu yola girdik." ifadeleriyle anlattı.

Yönetmen Öncü belgesel hakkında şunları söyledi:


"Çocuklar ölmesin maça gelsin diyen tribünlerin öyküsünü belgesel film yapıyoruz. Biliyorsunuz Amedspor taraftarları Kürt illerinde süren savaşa ve ölümlere dikkat çekmek için "Çocuklar Ölmesin Maça Gelsin" demişti. Bu slogandan ve söylemlerden sonra taraftarlar gözaltına alınıp, bu söylemi pankart yapan Amedspor kulübü ceza almıştı, yine sırf "barış istiyoruz" diyen Deniz Naki PFDK tarafından 12 maç gibi rekor bir cezaya çarptırılmıştı. Tüm bunlar olurken, Amedspora ve tribünlerine ilk dayanışma örneklerinden Almanya'daki St.Pauli kulübünün taraftarı gösterdi. Bizler de bu dayanışma örneğini belgesel film yapmak istedik yola bu şekilde çıktık. Kürt illerinde süren savaşa rağmen, Diyarbakır halkına umut oldu Amedspor futbol takımı ve futbolcuları.

Belgeselin çekimleri Diyarbakır, İstanbul ve Hamburg'da olacak. Çekimler için ilk ayağımız olan Diyarbakır'dayız. Buradaki çekimlerin bitmesine az kaldı. Buradaki çekimler bitince İstanbul çekimleri başlayacak. İstanbul da belgesele Fenerbahçe ve Amedspor taraftarları da konuk olacak. Daha sonra mayıs ayında da Almanya Hamburg çekimleri başlayacak.

Ayrıca bildiğiniz üzere belgeselin tamamlanması için bazı masraflar ortaya çıkıyor. Bizler ünlü bir bağış sitesi üzerinden kampanya başlattık. Destek olmak isteyen dostlarımız ilgili web sitesi üzerinden belgeselimiz için maddi destekte bulunabilir."

"Çocuklar Ölmesin Maça Gelsin"

Belgeseline destek olmak ve detaylı bilgi edinebilmek için:https://www.indiegogo.com/projects/tribunlerin-sesi-cocuklar-olmesin-maca-da-gelsin#/