Çocuklar “Olympos’un Yaratıkları” dizisiyle maceraya çıkıyor

Lucy Coats’ın yazdığı, Brett Bean’in resimlediği Olympos’un Yaratıkları dizisinin ilk iki kitabı Olympos’un Yaratıkları Hayvan Bakıcısı ve Olympos’un Yaratıkları Hades’in Köpeği, 9 ve üzeri yaş grubu için Cenk Pamay çevirisiyle hep kitap tarafından 23 Kasım’da yayımlanıyor.

Dizinin diğer kitapları da gelecek aylarda hep kitap tarafından yayımlanacak.

OLYMPOS’UN YARATIKLARI HAYVAN BAKICISI

Pandemonius, kısaca Demon adındaki küçük bir çocuk Yunan köyündeki sessiz, normal yaşamından koparılıp Olympos’a, tanrıların ahırına hayvan bakıcısı olmaya götürülür. Ancak bu iş, hayvanların arkasından kürek küremekten çok daha fazlasını gerektirir. Savaşçı kahraman Herakles, ölümsüz yaratıkları kırıp geçiriyordur, onları kurtarmak da Demon’a kalır.

OLYMPOS’UN YARATIKLARI HADES’İN KÖPEĞİ

Genç Demon, Hades tarafından Ölüler Ülkesi’ne çağrılır. Hayvan terbiyecisinin hiç sevmediği kahraman Herakles, üç kafalı köpek Kerberos’u sahibine teslim etmiş ancak köpek-canavar alışkın olmadığı yeryüzüne çıkınca hastalanmıştır. Demon’ın sihirli şifa kutusunun içinden doğru ilacı seçip hastayı iyileştirmesi gerekir, yoksa öfkeli bir tanrının gazabından kurtulamayacaktır

LUCY COATS HAKKINDA

cocuklar-olympos-un-yaratiklari-dizisiyle-maceraya-cikiyor-532951-1.

Lucy Coats, Edinburgh Üniversitesi’nde İngilizce ve eskiçağ tarihi okudu. Sonra çocuk yayınları alanında çalıştı ve şimdi tamzamanlı yazarlık yapıyor. Çocuk şiirleri yazma konusunda doğuştan bir yeteneğe sahip ve iki yaşından ergenlik dönemi yaşlarına kadar her yaşta çocuklar için eserler yazmaktadır.