Müfredatta yoğunluğu artırılan Din Kültürü dersleri ile “kesintisiz din eğitimi” sürerken, gerici platformlar boş durmuyor. Elazığ’da çocuklara namaz eylemi yaptırıldı

Çocukları meydanda dolaştırdılar: “Baba bana namaz öğret”

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Hükümetin eğitimde uyguladığı politikalarla dini eğitim dört yaşa kadar düşerken, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tarikat ve gerici vakıflarla birbiri ardına imzaladığı protokoller, eğitimi gerici kurumlara teslim etmeyi sürdürüyor.

Türkiye’nin her bir yanında açılan “4-6 Yaş Kuran Kursları” ile milyonlarca çocuk, okulların kapanmasının hemen ardından Kuran kurslarına yönlendirildi. AKP’nin çocuklar üzerinde uyguladığı gerici politikalara bir yenisi daha eklendi. Elazığ’da yaşları 6 ila 10 arasında değişen çocuklar ellerinde, “Baba bana namaz kılmayı öğret” dövizleriyle yürütüldü.

Dövizlerle dolaştırdılar

Daha önce, İslamcı kimliği ile bilinen İnsani Yardım Vakfı’yla (İHH) ortak çalışmalar yürüten “Kur’an Nesli Platformu”nun Elazığ’da ikincisini düzenlediği etkinlik kapsamında, 6-10 yaş arasındaki çocuklar şehrin en işlek bölgesi olan Aytar Meydanı’nda, “Baba bana namaz kılmayı öğret” ve “Namaz kılıyorum, dinimi yaşıyorum” dövizleriyle dolaştırıldı. Çocuk uzmanlarınca, 12 yaşından küçük çocuklara soyut kavramları öğretmenin ve din eğitimi vermenin, çocuklarının bilişsel sistemlerinde geri dönülemez hasarlar bıraktığı açıklamasına karşın, “Kur’an Nesli Platformu” tarafından çocuklara iki hafta süreyle namaz eğitimi verildi.

Kültür Merkezi’nde namaz

Ağustos ayını “Namaz Ayı” ilan eden gerici platformun iki hafta süreyle namaz eğitimi verdiği öğrenciler, bu eğitimlerini “tamamladıktan” sonra şehrin en işlek bölgesinde dolaştırıldı.

Fethullah Gülen’i övdüğü sözlerin ortaya çıkması ardından, “2004 yılında ateistlerin Müslümanlığı kötülemek için yaptıkları kampanya vesilesi ile sorulan bir soruya cevap niteliğinde Gülen’i övdüm” açıklamasını yapan Mustafa İslamoğlu’nun ortaklaşa çalıştığı Bilge Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği (BİLGEDER) ile Kur’an Nesli Platformu’nun birlikte düzenlediği etkinliğe, namaz eğitimi verilen çocukların ailelerinin de katıldığı görüldü. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından çocuklara Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde namaz kıldırıldı.

“Ağustosu ‘Namaz Ayı’ ilan ettik”

Sadece erkek çocukların dahil edildiği etkinlikte 120 çocuğun yer aldığı öğrenildi. Amaçlarının çocuklara namazı sevdirmek olduğunu söyleyen Elazığ Kur’an Nesli Platformu Elazığ Koordinatörü İsa Mesihoğlu, “Ağustosu ‘Namaz Ayı’ ilan ettik. 6-10 yaş arası çocuklara her yıl Ağustos ayı içerisinde namaz eğitimi veriyoruz. Final programı olarak Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde namazı sevdirmeye yönelik etkinlik düzenledik” dedi. AKP’li Elazığ Belediyesi’nin salon tahsis ettiği etkinlik, çocuklara hediyeler verilmesi ardından son buldu.