İzmir’de ruhsatsız şekilde üretilen slim’lere incelenmek üzere el konuldu. Cezai işlem de uygulanan merdiven altı firmalar, özellikle çocuk sağlığını tehlikeye atıyor

Çocukları tehdit eden slime’ler incelemeye alındı


İzmir’de, okulların açılmasına sayılı günler kala çocukların sağlığı için harekete geçen Buca Belediyesi, son dönemde popüler olan ancak uygunsuz üretildiğinde sağlığı tehdit eden ‘slime’ adlı renkli yapışkan oyun hamuru için denetim yaptı. Merdiven altı üretim yapılan firmaya baskın düzenlendi. Ruhsatsız ve kalite belgesi olmadan üretim yapıldığı için cezai işlem başlatıldı.

Zabıta ekipleri, çeşitli kimyasallarla üretilen ‘slime’ imalatı yapılan, merdiven altı bir firmaya, bakanlık yetkilileri ile birlikte baskın düzenledi. Dükkândaki paketleme işleminin yanı sıra bir otoparkta üretim yapıldığını tespit eden ekipler, firma hakkında, ruhsatsız ve kalite belgesi olmadan üretim yaptığı için cezai işlem başlattı.

Satış işlemleri de durduruldu

Çeşitli renkte piyasaya sürülmek üzere hazır tutulan ürünler ise İzmir Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelenmeye alındı. İnceleme bitene kadar satış işlemlerini de durdurdu.

Firmanın uzun süredir, herhangi bir kalite ve izin belgesi almadan ürettiği ürünleri piyasaya sürdüğü tespit edildi. Analiz sonucunda ürünün sağlıksız olduğu tespiti yapılması halinde, Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen ürünlerin iade edilmesi istenecek.