Tekirdağ, Kars ve Samsun’da kayıp olan çocuklar için arama çalışmaları sürüyor. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki evlerinden 15 gün önce çıkan, ancak bir daha haber alınamayan işitme ve konuşma engelli 16 yaşındaki Başak Saral’ı arama çalışmaları dün Çerkezköy ilçesinin ormanlık alanında yapıldı. Başak için sosyal medyadan da kayıp paylaşımları yapıldı. Pazar gününden beri yok Kars’ın Sarıkamış ilçesinde […]

Çocuklarımızı bulun!

Tekirdağ, Kars ve Samsun’da kayıp olan çocuklar için arama çalışmaları sürüyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki evlerinden 15 gün önce çıkan, ancak bir daha haber alınamayan işitme ve konuşma engelli 16 yaşındaki Başak Saral’ı arama çalışmaları dün Çerkezköy ilçesinin ormanlık alanında yapıldı. Başak için sosyal medyadan da kayıp paylaşımları yapıldı.

Pazar gününden beri yok

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ise 3 yaşındaki Nurcan Sade pazar günü evlerinin önünden kayboldu. Nurcan’ı arama çalışmaları, eteğinin bulunduğu derede yoğunlaştırıldı. 5 kurbağa adam, botlarla dereye girerek, su içerisinde, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de dere kenarında çubuklu arama yaptı. Su debisinin zaman zaman yükseldiği derede kurbağa adamlar, küçük kızın izini ters yönden köye doğru sürüyor. Kızının eteğine sarılarak gözyaşı döken baba Hayrettin Sade, “Nurcan, Pazar günü öğlene kadar çocuklarla oynadı. Ondan sonra çocuğum kayboldu” diye konuştu.

Başak Saral

Ortakale Cami İmamı Atilla Boğazlı ise köyün ortasından geçen Ortakale Deresi’nin etrafında koruma olmadığını bu nedenle daha önce de 2 çocuğun düşüp öldüğünü anlatarak, “Çocuğun suya düştüğü ihtimali var. Derenin her iki tarafında çitler olması lazım. Geçenlerde iki çocuğumuz daha düştü, öğretmenler kurtarmış” dedi.

16 km boyunca arandı

Kayıp olan diğer çocuk ise 1 buçuk yaşındaki Ecrin Kurnaz. Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki evinin önünde oyun oynarken kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin’i arama çalışmaları 9’uncu gününde devam etti. Toplam 16 kilometrekarelik alanı tarayan ekipler, küçük kızın muhtemel kaybolma alanlarında yeniden arama çalışması başlattı.

Arama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, “Adli soruşturma süreci içerisinde yer bir bulguya rastlanır yeni bir gelişme kaydedilirse olay kayıp vakası olmaktan öteye bir hal alırsa biz arama çalışmalarını durdurmayı planlıyoruz. Ama şu an adli soruşturma süresince bize verilen o yönde bir bilgi olmadığı için arama çalışmaları faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.