İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, topladıkları 772 imzayı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

"Çocuklarımızın mağduriyeti giderilsin"

AYCAN KARADAĞ

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, konuyla ilgili olarak topladıkları 772 imzayı, bugün İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. Okullarına sahip çıkan öğrenci velileri imzaları teslim ettikten sonra, Konak Kemeraltı girişinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Velilerin basın açıklamasına Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Karşıyaka, İzmir ve Buca Şubeleri, Eğitim-Sen 5 Nolu Şube temsilcileri ve İzmir Barosu da katılarak destek verdi.

Öğrenci velileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Milli İrade Ortaokulu öğrenci velisi Filiz Güneş, akademik eğitim veren birçok ortaokul ve lisenin, imam hatip okullarına dönüştürülerek ve yeni imam hatip okulları açılarak bugün ihtiyacın çok üzerinde bir sayıya ulaşıldığını belirtti.

“Çocuklarımızın devam ettiği, Bayraklı İlçesi, Onur Mahallesindeki Milli İrade Ortaokulu da bu uygulamadan payını almıştır” diyen Güneş, “Biz veliler olarak hiçbir okul türüne karşı değiliz; biz, sistemin tek bir okul türünü çocuklarımıza dayatmasına karşıyız. Çocuklarımızın ilgi, istek ve yeteneklerine göre özgürce okul tercihini yapabilmesini ve eğitim almasını istiyoruz. Okulumuz, bölgenin tek ortaokuludur ve çok yakınında bölgenin talebini karşılayan imam hatip ortaokulu da bulunmaktadır. Buna karşın geçtiğimiz eğitim öğretim yılında, ihtiyaç olmadığı halde, okulumuzun bünyesinde, iki cami hocasının özel çabalarıyla, imam hatip ortaokulu açılmıştır. Ancak talebin çok düşük olması nedeniyle geçen yıl eğitim öğretime geçilememiştir. Bu yıl ise, yine talebin çok düşük olmasına rağmen eğitim öğretime geçilmiştir" diye konuştu.

cocuklarimizin-magduriyeti-giderilsin-628658-1.

"SINIF MEVCUTLARI 45 KİŞİYE KADAR ÇIKTI"

Okulun içinde ikinci bir okul türünün açılmasının birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini söyleyen Güneş, "Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okulumuzda tekli eğitim yapılırken -ki o durumda bile, okulun 1200 olan mevcudunu okulun kapasitesinin karşılayamaması sıkıntılara yol açmaktaydı- bu yıl imam hatip ortaokuluna dört sınıfın tahsis edilmesi ve sınıf mevcutlarının 7-16 arasında olması nedeniyle akademik eğitim veren ortaokulda ikili eğitime geçilmiş, sınıf mevcutları 40-45’e çıkmıştır. Ayrıca imam hatip ortaokulu kısmında birçok ders boş geçmekte ve bu öğrencilerimiz de mağduriyet yaşamaktadır. Tekrar ifade ediyoruz; biz farklı okul türlerine karşı değiliz. İhtiyaç olmadığı halde aynı okulun bünyesinde, mevzuata aykırı olarak farklı iki okul türünün açılmasını ve bunun yarattığı sıkıntılardan kaynaklı olarak çocuklarımızın olumsuz etkilenmesini istemiyoruz. Bu amaçla, çocuklarımızın üstün menfaatleri için, sesimizi ilgililerin ve yetkililerin duymasını ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.