"Çocukların oyun parkını geri verin"

HABER MERKEZİ

İstanbul’un Üsküdar İlçesine bağlı Kandilli Mahallesi İskele Caddesi'ndeki yeşil alanın kiraya verilmesi ve restorana dönüştürülmek istenmesine yönelik tepkiler devam ediyor.


Kandilli Mahallesi'nde bulunan ve içinde bir ahır ile anıt ağacı da bulunan yaklaşık bin metrekarelik yeşil alan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiraya verildi. Mahalle halkı ise bu ihaleye tepki göstererek ihalenin iptal edilmesini istedi. Dün sabah parkın önünde toplanan yurttaşlara CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da destek verdi. Mahalle sakinlerinin daveti üzerine alana geldiğini belirten Yarkadaş, "Kandilli, deprem ölçüm merkezi olarak tanınıyor. Depremlerin ölçüldüğü bölgedeki tek deprem toplanma alanı ise kiraya verilerek, restorana çevriliyor" dedi.

Yetkililere çağrı yaparak, "İhaleyi iptal edin" diyen Yarkadaş, "Çocukların oyun parkını geri verin ve tel örgüleri kaldırın. Parktaki basket sahasını herkesin kullanımına açın" çağrısını yaptı. Mahalle halkı da şarkılar eşliğinde protesto gösterisine katıldı.