Çocukların Özgül ablası destek bekliyor

Berkay SAĞOL

İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hemşire olarak çalıştıktan sonra emekli olan Özgül Gedikli, boş arazide çocukların şişe içerisinde molotof kokteyli yapmasına tanık oldu. İlk olarak çocukların futbol takımı kurmasına ön ayak olan Gedikli, ardından onlarla arkadaş olarak, birer suça karışmış çocuk değil de, sporcu, tiyatrocu ve eğitim öğretim hayatına devam eden çocuklar olması için çalışmaya başladı. 2013 yılında ise Buca’nın Gediz semtinde, Çocukları, Kadınları, Aileleri Koruma Spor Kulübü’nü (ÇOVAK) kurdu. 30 ile başlayan çocuk sayısı kısa sürede çoğaldı. Şu anda 1000'den fazla çocuk, spor, tiyatro, halkoyunları, bale, müzik ve sanat eğitimi alıyor.

Her şeyin çocukları boş arazide görmesiyle başladığını ifade eden Özgül Gedikli, “Şimdi kocaman bir aileyiz. Çocukların birer suçlu değil, topluma yararlı bireyler olacağına emindim ve başardım. Onlar bizim geleceğimiz. Şimdi aralarında üniversiteye giden, devlet memuru, avukat, öğretmen, sporcu olan öğrenciler var” dedi.


Tamamen gönüllülük esaslı bir çalışma yaptıklarını söyleyen Gedikli, “Bu geçen yıllarda hiçbir şekilde reklam yapmadık sadece insanlar ailesine, dostuna söyledi. Sürekli aktivite yapıyoruz. İki tane tiyatro grubumuz var. Ücretsiz etkinlikler olduğunda çocukları götürüyoruz. Arkas Sanat Merkezi ile çok güzel çalışmamız oldu. Orada çocuklara tablolar ve ressamları tanıtılıyor” diye konuştu.

Faaliyet yürüttükleri binanın satılmasından dolayı yer arayışında olduklarını ve destek beklediklerini belirten Gedikli, “Pandemiden dolayı zaten çalışmalarımız aksadı. Çocuklara ulaşmakta zorlanıyoruz. Her gün çocuklardan bir sürü mesaj geliyor, onlarda ortada kaldı. Şu anda sadece ailelere ikinci el eşya ve gıda ayrımı yapabiliyoruz. Birde tüm bu zorluklara dernek binamızın satılması eklendi. Eşyalarımız depoda, çocuklar mağdur, yüzlerce çocuk eğitim almadan evde oturuyor. Bu çocukların dağılmaması gerekiyor, onlara sahip çıkmak hepimizin görevi. Belediyeler, STK’lardan ve İzmirli gönüllü iş insanlarından çocuklarımız için yer tahsis etmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.