Çocuklarından 15 saat uzakta hapsedildiler

BirGün ANKARA

Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan iki mahkum, 15 saat uzaklıktaki iki çocukları için sevk talebinde bulundu. Reddedilen bu taleplerin ardından çocuklarını daha az gördüklerini bildiren mahkumları, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu gündeme getirdi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Gergerlioğlu, cezaevindeki çiftin mektubunu soru önergesine ekledi.


HDP’li Gergerlioğlu tarafından soru önergesine eklenen mahkum mektubunda, “Eşimle birlikte Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalıyoruz. Aydın Nazilli ya da Denizli Cezaevlerine nakil istiyoruz ama bir türlü gerçekleştirilmiyor. 10 ve 7 yaşında iki kızımız var. Ailem Nazilli’den Sivas’a gelmek istediklerinde 15 saat yolculuk sürüyor. Yol masrafı 500 TL’yi geçiyor. Çocuklarım hasta oluyor ve çoğu zaman ziyaretimize gelemiyor. Nakil için ben 12 kez, eşim 17 kez talepte bulundu. Pandemide 22 ay boyunca göremedik” ifadelerine yer verildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun konuyla ilgili kısmen tavsiye kararını verdiği de vurgulanan mektupta, “Rahat içinde yaşamak istemiyorum. Evlatlarımı düzenli görebilmek için nakil istiyorum” denildi.

CEZAEVLERİNDE KAÇ EŞ VAR

Adalet Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırlayan HDP’li Gergerlioğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Ç.Ç. isimli yurttaşın ve eşinin nakil talepleri olduğu iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğru ise Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yurttaşların daha çok mağdur olmamaları için ne gibi çalışmalar yapmaktadır? Türkiye cezaevlerinde eşiyle aynı cezaevinde tutuklu veya hükümlü olan kişi sayısı kaçtır? Bu konuyla ilgili bakanlığınıza iletilmiş herhangi bir şikayet var mıdır?”