Çocuklarla interaktif meslekler

Dilara Şimşek

Çocukların yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini ilke edinen 'Çocuklar İş Başında' drama merkezi, eğitimlerine devam ediyor.

Merkez, drama yöntemlerini kullanan, farklı zekâ türlerine uygun teknikleri birleştiren ve teknolojinin zararlı etkilerinden uzakta güvenli bir ortamda çocuklara eğitim veriyor.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi’nde eğitim veren merkez, atölyelerinde çocuklara farklı meslek guruplarına ait bilgiler ve kazanımlarını deneyimleme fırsatı sunuyor. Ayrıca her atölye kendi içinde barındırdığı farklı aşamalarıyla devamlılık gösteriyor.

Merkez, amaçlarını şu şekilde özetliyor:

“En sevdiklerimize güzel lezzetler sunmak için mutfakta bir aşçı, insanlara faydalı olabilmek için iyi bir doktor, doğayı sevdiğimiz ve yaşanası bir şehir inşaa etmek için mühendis, insanları sevdiklerine kavuşturmak için bir pilot, yeniden uzayı keşfetmek için astronot, zengin tarihimize yeni sanat eserleri katmak adına bir arkeolog, canlıları ve ormanlarımızı korumak için itfaiyeci, belki bize doğruları söyleyen kuklalar yapmak için marangoz olmanın püf noktalarını bu merkezde çocuklar interaktif bir şekilde yaşayabiliyorlar.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.