New York Valisi Andrew Cuomo, hakkındaki cinsel taciz suçlamalarının ardından istifa kararı aldığını açıkladı.

Çok sayıda kadına cinsel tacizde bulunan New York Valisi istifa etti

Çok sayıda kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlanan New York'un Demokrat valisi Andrew Cuomo, New York valiliği görevinden istifa ettiğini, bunu devlete olan “sevgisinden” ve hükümetin “ölüm kalım” döneminde işlemeye devam etme ihtiyacından dolayı yaptığını söyledi.

Bu, bu ayın başlarında Cuomo'nun 11 kadına cinsel tacizde bulunduğunu tespit eden bir devlet soruşturmasının ardından geldi.

Eski vali iddiaları yalanladı, ancak "davranışının bazı insanları rahatsız etmiş olabileceğini" kabul etti.

Cuomo'nın en yakın danışmanı Melissa DeRosa istifasını duyurmuştu. New York başsavcılığının raporunda, DeRosa'nın, "patronu Cuoma'ya taciz suçlamasında bulunan bir kişiye nasıl baskı yaptığı" ortaya çıkmıştı.

TACİZ SUÇLAMALARI

Vali Cuomo'nun eski danışmanı Lindsey Boylan, 24 Şubat'ta "Medium" adlı internet sitesinde yayımladığı makalede, Cuomo'nun 2018'de ofisinde kendisine uygunsuz davranışta bulunduğunu iddia etmişti.

New York Times'a 27 Şubat'ta açıklama yapan Cuomo'nun eski danışmanlarından 25 yaşındaki Charlotte Bennett da 63 yaşındaki Vali'nin kendisine cinsel içerikli bazı sorular sorduğunu öne sürmüştü.

Fotoğrafçı Anna Ruch (33), New York Times'a 2 Mart'ta yaptığı açıklamada, Eylül 2019'daki bir düğünde Cuomo'nun kendisine "şaşırtacak ve utandıracak şekilde yaklaşımda bulunduğunu" iddia etmişti.

New York Başsavcısı Letitia James'ın 3 Ağustos'ta, 4 aylık bir soruşturma neticesinde Cuomo'nun birden fazla kadını taciz ettiği sonucuna ulaştıklarını duyurmasının ardından kamera karşısına çıkan Vali, hakkındaki taciz raporunun gerçekleri yansıtmadığını iddia etmişti.