İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın çok sayıda kişinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 'cinsiyet değiştirme operasyonu için sıra beklediği' iddialarına ilişkin üniversite tarafından yapılan açıklamada, "Verilen hasta sayıları, gerçeğin çok üzerinde ve abartılıdır. Bu haberler tamamıyla dezenformasyonun sonucu olup toplumu yanlış yönlendirme amacına hizmet etmektedir” denildi.

'Çok sayıda kişi cinsiyet değiştirme sırası bekliyor' iddiasıyla ilgili Cerrahpaşa’dan açıklama

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın, LGBT+'lar bireyleri hedef alarak dile getirdiği "Cerrahpaşa'da 4 bin kız erkek olmak için bekliyor. Zeynep Kamil'de de 2 bin 700 erkek kız olmak için bekliyor" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Akın'ın verdiği rakamın gerçeğin çok üzerinde ve abartılı olduğu belirtildi.

İHA'nın aktardığına göre, açıklamada, “Çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya platformlarında sıkça paylaşıma konu olan Cerrahpaşa Tıp Fakültemizde cinsiyet değiştirme ameliyatlarına yönelik iddiaların yer aldığı haberlerin içeriğinde verilen hasta sayıları gerçeğin çok üzerinde ve abartılıdır" denildi.

Üniversitenin açıklamasında, "Profesör unvanlı ve üniversitemizle ilişkisi olmayan bir öğretim üyesinin açıklamasına dayandırılmış bu haberler tamamıyla dezenformasyonun sonucu olup toplumu yanlış yönlendirme amacına hizmet etmektedir” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın, LGBTİ+'lar hedef almış, cinsiyet değiştirmek isteyenlerin 'yönlendirildiğini' iddia ederek "Kızlar erkek, erkekler kız olmak için sıra bekliyor" demişti.

Akın, cinsiyet değiştirmek için gelenlerin müzik, moda, sinema ve dizilerden 'etkilendiğini' ileri sürerek, "Yaşları kaç biliyor musunuz? 12 ile 19 yaş arasında ve ben şuna eminim, yüzde 99'unda hiçbir sorun yok. Yönlendirilmiş, sevdirilmiş, özendirilmiş. Şunu diyor çocuklar 'cool gösteriyor'. İsimleri Ebrar, Ayşe, Hümeyra, Betül, Zümra, Meryem, Asiye isimler böyle. Bizim isimlerimiz. Ailesi seküler olanlarda böyle bir kopuş yok. Çünkü anlatılan, yaşatılan hayat onların önünde eğlence için özgürlük için engel değil" ifadelerini kullanmıştı.