Çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor. Meclis'e alınmayan baro başkanları ile ilgili konuşan Feyzioğlu "Komisyona çağrıldınız gelmediniz." dedi. Baro başkanlarının Meclis'in Çankaya kapısındaki bekleyişi devam ediyor.

Çoklu baro görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor: Baro başkanları dışarda

HABER MERKEZİ

AKP’nin Meclis’e sunduğu çoklu baro teklifi ikinci gününde Adalet Komisyon'unda görüşülmeye başladı. Baro başkanları bugün de salona alınmadı. Dün küçük olduğu için koronavirüs tedbirlerinin uygulanamadığı salon bugün değiştirildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, görüşmelere katılmak isteyen ve Meclis'e alınmayan baro başkanları ile ilgili açıklama yaptı.

TBB Başkanı Feyzioğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Baro başkanlarına sesleniyorum, dün TBMM'de komisyona çağrıldınız gelmediniz, yine aracılık edelim lütfen gidin konuşun. Diyalog imkanının reddedilmesini doğru bulmuyorum. Diyalog kurmadan dava kazanabiliyor muyuz ki kendi mesleki davamızı kazanalım?"

BARO BAŞKANLARININ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Görüşmelere katılmak isteyen bazı baro başkanlarının, Meclis'in Çankaya kapısındaki bekleyişleri sürüyor.

Çankaya Kapısı girişine dün akşam saatlerinde gelen baro başkanları beklemeye devam ederken yeni gelen baro başkanlarının yaya olarak geçişlerine izin verilmedi.

Bunun üzerine bazı CHP'li milletvekilleri ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İçeri alınmayan baro başkanları, CHP'li vekillerin araçlarına binerek polis kontrol noktasını geçti.

Baro başkanlarının bekleyişlerini sürdüreceği öğrenildi.

Meclis önünde bekleyişi devam eden baro başkanları BirGün'e konuştu. Diyarbakır Baro Başkanı Avukar Cihan Aydın, "Baro Başkanları ve diğer meslektaşlarımız alana alınmıyor. Biz Adalet Komisyonu ile konuşmak istiyoruz. Doğrudan parlamenterlerle konuşmak istiyoruz " dedi.

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, "Adalet Komisyonu'ndaki avukat milletvekilllerinden sesimiz duymalarınız bekliyoruz. Bir maraton koşusunda olduğumuzu düşünüyoruz ona göre nefesimizi ayarlıyor. Bunun sonunda kazanan hukuk devleti, barolar ve halk olacaktır." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, "Hukuku savunan herkes burada. Bizim mücadelemiz hukuku, insan haklarını savunmak" dedi.

ABB GÖNDERDİ CHP'Lİ VEKİLLER DAĞITTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis'te bekleyişleri devam eden baro başkanlarına yemek gönderdi. Ankara Büyükşehir'in gönderdiği yemeği CHP'li vekiller dağıttı.
coklu-baro-gorusmeleri-ikinci-gununde-devam-ediyor-baro-baskanlari-disarda-752476-1.


CHP'li ERKEK: İÇERDE BAROLAR TARTIŞIYOR DIŞARDA MECLİS BAŞKANLARI BEKLETİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, BirGün'e yaptığı açıklamada teklifin hazırlık aşamasında dahi baroların olmadığını belirterek "İçeride baroların bölünmesi konuşuluyor, baroların seçimleri ile ilgili düzenlemeler tartışılıyor. Ama baro başkanları Meclis'in önünde bekliyor." ifadelerini kullandı.

TOPLANTIYA GİDEN BARO BAŞKANLARI DÖNÜŞTE İÇERİ ALINMADI

Meclis’in Çankaya Kapısı önündeki alanda bekleyen bazı baro başkanları, bugün bir toplantı yapmak üzere alandan ayrıldı. Toplantının ardından Çankaya Kapısı önündeki alana dönen baro başkanları, polis tarafından içeri alınmadı. Baro başkanları, polisin tavrına tepki gösterdi, kısa süreli tartışma yaşandı.

coklu-baro-gorusmeleri-ikinci-gununde-devam-ediyor-baro-baskanlari-disarda-752483-1.

‘SOSYAL MESAFE’ BAHANELİ CEZA

Öte yandan Meclis Çankaya Kapısı önündeki bekleyiş sürerken polise ‘ceza’ talimatı geldi. Çankaya Kapısı önündeki yoğunluğu bahane eden polis, sosyal mesafeye uyulmaması gerekçesiyle idari para cezası kesiyor.

Sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle ceza kesilen ilk isimler, Meclis önündeki gelişmeleri takip eden ATV muhabirleri oldu.

İKİNCİ TOPLANTI BAŞLADI

TBMM Adalet Komisyonunda, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin ikinci toplantısı başladı.

Komisyon, Başkanvekili ve AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç başkanlığında toplandı.

İlk göüşrmede Covid-19 tedbirlerinin uygulanamaması üzerine tepki gösterilmişti. Bugün daha geniş alana sahip TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, teklifin tümü üzerindeki konuşmalar yapılıyor.

GAZETECİ SİBEL HÜRTAŞ SERBEST BIRAKILDI

Meclis'in Çankaya kapısındaki bekleyişi takip eden gazeteci Sibel Hürtaş gözaltına alındı.

Sibel Hürtaş'ın gözaltına alındığını belirten HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş "Sibel Hürtaş Çankaya Kapısının önünde haber için bulunurken gözaltına alındı. Gazetecileri gözaltına almayı, haber yapmalarını engellemeyi bırakın. Sibel Hürtaş’ı aldığınız emniyet arabasının içinden derhal serbest bırakın" dedi.

Sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyururan Hürtaş, karakola götürülürken kötü muameleye uğradığını belirtti.

Gözaltına alınan Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

coklu-baro-gorusmeleri-ikinci-gununde-devam-ediyor-baro-baskanlari-disarda-752482-1.

ADLİYE ÖNÜNDE BULUŞAN AVUKATLAR: HAK HUKUK ADALET

Ankara Barosu, bugünkü Büyük Savunma Mitingi öncesi eylemleri yasaklayan ve baro başkanlarının kente girişine izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusu yapılacağını açıkladı.

Baronun Twitter hesabından da paylaşılan açıklamayı, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan “saat 15:00, Ankara Adliyesi” hatırlatmasıyla paylaştı.

Ankara Barosu, bu yasağın kanunsuz olduğunu ve suç duyurusu yapacaklarını açıkladı. Baronun açıklamasında, suç duyurusuna tüm avukatlar davet edildi:

“Ankara Valiliği’nin 02.07.2020 tarihli kararı uyarınca, pandemi bahanesi ile bugün yapılacak olan savunma mitingi engellenmiş, Anıtpark tamamen kapatılmış ve bu nedenle planlanan mitingin gerçekleştirilme imkanı kalmamıştır. Gerek bu açıkça Anayasa’ya aykırı karara, gerekse 22.06.2020 tarihinde Baro Başkanları’nın Ankara girişindeki hukuka aykırı engelleme ve insanlık dışı muamele nedeniyle çok sayıda Baro Başkanlarımızla birlikte bugün suç duyurusunda bulunacağız. Bu hukuksuzluk mesleğimize ve tüm meslektaşlarımıza yönelmiştir. Suç duyurusuna imza vermek isteyen meslektaşlarımızı saat 15:00’te Ankara Sıhhiye Adliyesi’ne bekliyoruz.”

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, bu açıklamanın ardından Sıhhiye’deki adliye önünde çevik kuvvetin konuşlandığını görüntüledi ve sosyal medyadan paylaştı.

Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlar, "Hak, hukuk, adalet" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla Meclis kapısı önünde yaşananları ve baro başkanlarının komisyon görüşmelerine alınmamasını protesto ediyor.

CHP Parti Meclis'i üyesi İlhan Cihaner, Adliye önünden yaptığı canlı yayınla gelişmelere aktarıyor.

coklu-baro-gorusmeleri-ikinci-gununde-devam-ediyor-baro-baskanlari-disarda-752487-1.

Meclis'e yürümek isteyen avukatlara polis müdahale etti. Polisin biber gazlı müdahalesinde iki avukatın etkilendiği açıklandı.

Adelet Komisyonu görüşmelerine alınmayan baro başkanları oturma eylemi başlattı.

coklu-baro-gorusmeleri-ikinci-gununde-devam-ediyor-baro-baskanlari-disarda-752500-1.

coklu-baro-gorusmeleri-ikinci-gununde-devam-ediyor-baro-baskanlari-disarda-752516-1.
Avukatlar göndere cüppe çekti.