Bursa'daki 'çöp ev'de bulunan 9 yaşındaki C.M.A.'nın annesi Yasemin A., yeni bir eve taşındığını ve oğlunu yanına almak için başvuru yapacağını söyledi. Yasemin A., "Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Oğlum eve gelince kutlama pastası keseceğim" dedi.

'Çöp ev'de bulunan çocuğun annesi: Oğlumu yanıma alacağım
Fotoğraf: DHA

Bursa'daki 'çöp ev'de teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından kilitli tutulmasının ardından kurtarılan 9 yaşındaki C.M.A.'nın annesi Yasemin A., rutubet nedeniyle duvarlardaki sıvaların tutmadığı, oğlunun da 1 gün kaldığı evden birkaç gün sonra taşınacağını açıkladı.

Oğlunu almak için başvuru yapacağını söyleyen Yasemin A., oğlunun tedavisinin bitmesini bekleyeceğini belirtti.

Su tesisatı onarılmadığı için zemin kattaki dairesinin duvar sıvalarının kabarıp düştüğünü, içeride yüksek rutubet oluştuğunu belirten Yasemin A., yeni bir ev kiraladığını söyledi. Çoğunluğu oyuncak ve kırtasiye malzemesinden oluşan eşyaları kolilere dolduran Yasemin A., birkaç güne taşınacağını anlattı.

'BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR'

Taşındıktan sonra oğlunu almak için yeniden Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuracağını belirten Yasemin A., "Tabii ki önce oğlumun sağlık sorunlarının bitmesini ve tedavisinin tamamlanmasını bekleyeceğim. Sonrasında yanıma alacağım. Kaç gündür göremiyorum. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Oğlum eve gelince kutlama pastası keseceğim" dedi. İlk teslim edildiğinde de pasta alıp kutlama planladığını ancak nasip olmadığını kaydeden Yasemin A., artık çok güzel günler yaşayacaklarını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

9 yaşındaki C.M.A., Bursa'nın Nilüfer ilçesinde boşaltılmak istenen 'çöp evde'ki kilitli odada baygın halde bulunmuş ve 15 gündür Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlamıştı. C.M.A.'yı kilitli tutan teyze Kamuran Pınar A. gözaltına alınmıştı.

C.M.A.'nın sağlık durumunun ise her geçen gün daha iyiye gittiği açıklanmış, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, C.M.A.'nın 2 kilo 100 gram aldığını ve artık desteksiz yürüyebildiğini söylemişti.

DHA