Bursa'da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkonulan 9 yaşındaki C.M.A.'nın Yasemin A., oğlunun Kamuran Pınar A. tarafından annesinin cenazesinde kaçırıldığını söyledi. Yasemin A., Kamuran Pınar A.'nın kendi kızını da kaçırdığını ve babasına göstermediğini de ifade etti.

Çöp evde bulunan çocuğun annesi konuştu: Kardeşim oğlumu annemin cenazesinde kaçırdı
Fotoğraf: DHA

Bursa’da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkonulup, baygın halde bulunan 9 yaşındaki C.M.A.'nın Antalya'da yaşayan annesi Yasemin A., olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eşinden ayrıldıktan sonra oğlunu 19 aylıkken bakması için annesine bırakarak, Antalya’ya çalışmaya gittiğini belirten Yasemin A., “3 yıl önce annem kalp krizi nedeniyle vefat etti. Hem annemin cenazesine katılmak hem de oğlumu almak için Bursa’ya geldim. Kardeşim Kamuran Pınar A., cenaze törenindeyken çocuğumu kaçırdı" dedi.

‘YÜRÜRKEN ZORLANIYOR, SÜREKLİ YEMEK İSTİYOR’

Yasemin A., sosyal hizmetler görevlilerinin kendisini uyararak çocuğuna yaşadıklarıyla ilgili soru sormamasını söylediklerini belirtti. C.M.A.'nın pedagog desteği alacağını söyleyen Yasemin A., yemek yememeye ve hareketsiz kalmaya bağlı olarak da oğlunun kaslarında zayıflama olduğunu söyledi. Yasemin A., “Yürürken zorlanıyor. Bacakları çok güçsüz. Şu anda çok aç. Sürekli yemek istiyor. Ancak doktor azar azar yemesi gerektiğini söyledi. Protein ağırlıklı beslenecek. Özel bir beslenme programı uygulanacak" dedi.

'HİÇ OKULA GİTMEDİ'

El Sanatları öğretmeni olduğunu belirten Yasemin A., o süreci şu sözlerle anlattı:

“Antalya’da çalışıp, düzenimi kurduktan sonra çocuğumu yanıma alacaktım. Annem ve oğlumla her gün telefonda konuşuyordum. Belirli aralıklarla Bursa’ya gelerek oğlumu görüyordum. Çok zeki bir çocuktu. Daha 10 aylıkken çatal kullanarak yemek yiyordu. 3 yıl önce annem kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Hem annemin cenazesine katılmak hem de oğlumu almak için Bursa’ya geldim. Kardeşim Kamuran Pınar A., cenaze törenindeyken çocuğumu kaçırdı. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunup, arama kararı çıkarttırdım. Ancak araya pandemi dönemi nedeniyle yasaklar girdiği için Bursa’ya gelemedim. Kardeşimin belirli bir adresi olmadığı için de kendisine ulaşamadım. 3 yıldır çocuğumu bırakın görmeyi, sesini bile duyamıyordum. İşin acı tarafı çok sezi ve akıllı olan oğlum hiç okula gitmedi. Okuma ve yazma bilmiyor."

‘KENDİ KIZINI DA BABASINDAN KAÇIRDI’

Kız kardeşi Kamuran Pınar A.’nın psikolojik sorunları olduğunu söyleyen Yasemin A., kardeşinin 15 yaşındaki kızı Esra Zeynep A.’yı da 1,5 yaşındayken babasından kaçırdığını ve yıllarca babasının da çocuğuna ulaşmak için uğraştığını öne sürdü.

Yeniden gözaltına alınan Kamuran Pınar A.'nın emniyet müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Bursa’da Aydın S,'nin kirasını ödemediği gerekçesiyle mahkemeye verdiği kiracısı Kamuran Pınar A.'nın evden tahliyesine karar verilmişti. İcra ekibinin çilingir yardımıyla girdiği evin kilitli ve çöple dolu bir odasında 9 yaşındaki C.M.A. baygın halde bulunmuştu. Çocuğun Kamuran Pınar A’nın yeğeni olduğu, kız kardeşinden 2 yıl önce aldığı ve çöplerle dolu kilitli bir odada yaklaşık 1 yıldır tuttuğu öğrenildi. Çocuğun tırnakları ile saçlarının uzadığı, vücudunda yaralar olduğu ve çok zayıf kaldığı görülmüştü.

C.M.A. önce annesi Yasemin A.'ya teslim edilmiş daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alınmıştı. Kamuran Pınar A.'nın kızı E.Z.A. da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine teslim edilmişti.

Kamuran Pınar A. ise C.M.A.'nın annesi Yasemin A.'nın C.M.A.'yı istemediğini öne sürmüştü.

DHA