Bursa 3. Sulh Ceza Hakimliği, kentteki çöp evde bir yıl boyunca tutulan çocukla ilgili 106 habere erişim engelleme kararı verdi.

Çöp evde bulunan çocukla ilgili haberlere erişim engeli getirildi

Bursa'daki 'çöp evde' bulunan 9 yaşındaki C.M.A. ile ilgili haberlere erişim engelleme kararı getirildi.

Karar, Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün talebi ile Bursa 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre kararda Gazete Duvar, Cumhuriyet, Habertürk, Anadolu Ajansı, Hürriyet, Milliyet gibi sitelerde yer alan 106 farklı haberin yayından çıkartılması yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Bursa’da merkez Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde kirayı ödemediği için ev sahibi tarafından mahkeme kararıyla boşaltılan ev gündem olmuştu. Nilüfer Belediyesi ekipleri, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark etmişti. Kapıyı kırarak içeri giren temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada yarı baygın halde yatan Kamuran Pınar A.’nın yeğeni olan 9 yaşındaki C. M. A.’yı bulmuştu. Çocuğun odada kilitlendiğinin ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesi üzerine sağlık ve polis ekiplerine haber verilmişti. Çöp evde tutulan çocuk, olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

9 yaşındaki C. M.A.'nın teyzesi Kamuran Pınar A., emniyetteki işlemlerin ardından 'çocuğa eziyet' suçlamasıyla adliyeye sevk edilmişti. Savcılıkta ifadesi alınan Kamuran Pınar A., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğinde tutuklanmıştı.