Bursa’da teyzesi tarafından bir yol boyunca evde hapis tutulan dokuz yaşındaki çocukla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. BirGün’ün edindiği bilgiye göre, küçük çocuğun okula devam etmediğini fark eden okul müdür yardımcısı ve bir öğretmen, çocuğun Antalya’daki evine gitti. Apartman sakinleri, “Çocuğu annesi yurt dışına götürdü” deyince küçük çocuğun öğrenci durum bilgisi, “Yurt dışına çıktı” olarak değiştirildi.

Çöp eve hapsedilen çocuk için "yurt dışına çıktı" demişler

Mustafa BİLDİRCİN

Bursa’da kira ödemediği için icra yoluyla tahliye edilen evde kan donduran bir manzara ile karşılaşıldı. Boşaltılmak istenen çöp evde dokuz yaşında bir çocuk baygın halde bulundu. Küçük çocuğun evi kiralayan teyzesi tarafından bir yıldır bir odaya kapalı halde yaşamaya mahkum edildiği öğrenildi.


BirGün’ün edindiği bilgi, çocukla ilgili yeni bir detayı ortaya koydu. Muhammed Acar Aksu Necati Başkırt İlkokulu birinci sınıfına kaydı bulunan çocuğun sürekli devamsız halini fark eden öğretmenlerinin çocuğun Antalya’daki evi ziyaret ettiği bildirildi.

'YURT TDIŞINA ÇIKTI' DEDİLER

Okul müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, küçük çocuğun sürekli devamsızlığı nedeniyle okula devamını sağlamak üzere Ekim 2019’da Sınıf Öğretmeni, Okul Müdür Yardımcısı ile birlikte öğrencinin evine gitti. Burada yapılan görüşmelerde öğretmenlere, “Çocuğu annesi yurt dışına götürdü” denildi. Bunun üzerine Okul Müdür Yardımcısı tutanak tutarken, öğrencinin öğrenci durum bilgisi, e-okul üzerinden, “Yurt dışına çıktı” olarak değiştirildi.

MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ

MEB, konunun kamuoyuna yansımasının ardından hem Bursa hem de Antalya’da iki ayrı soruşturma başlattı. Öte yandan önceki gün, merkezden iki müfettiş de konuyla ilgilenmesi için bölgeye gönderildi. MEB kaynakları, öğrencinin durumunun yakından takip edildiğini belirtti.