Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve avukatları, kazada sadece 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek için geçen cuma günü Çorlu Adliyesi önünde başlattıkları ‘sessiz bekleyiş’ eylemini dün de sürdürdü. ‘Tüm sorumlular yargılansın. Adalet istiyoruz’ yazılı pankart açılan eyleme İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile […]

Çorlu’da ‘sessiz bekleyiş’

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve avukatları, kazada sadece 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek için geçen cuma günü Çorlu Adliyesi önünde başlattıkları ‘sessiz bekleyiş’ eylemini dün de sürdürdü.

‘Tüm sorumlular yargılansın. Adalet istiyoruz’ yazılı pankart açılan eyleme İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci de katıldı.

‘ADALET İSTİYORUZ’

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, olaya ilişkin hazırlanan iddianamede 4 TCDD görevlisinin sanık olarak gösterildiğini belirterek, “Adalet istiyoruz biz” dedi ve şöyle devam etti: “Yargılanan insanlar hesaplarını verirler, aklanırlar, ömrü boyunca da alnı ak dolaşırlar. Aklanmaktan kaçınmak, yargıdan kaçmak, adaletten kaçmak neyin nesidir bilmiyoruz. Biz bunun için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz. Olayı sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz.”

Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci ise şöyle konuştu: “Açıklamaların bile bu raporu hazırlayanların objektif olmadığını, kamu vicdanının ve hukuku yerine getirmediğini göstermektedir. O yüzden bu itirazlar, ivedilikle değerlendirilmeli ve gerçek sorumluların da yargılanacağı hukuk sisteminin inşa edilmesi ve ona göre de bilirkişi raporunun alınması gerekmektedir.”