Çorlu tren faciası davası bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma, 11 Ocak tarihine ertelendi. TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet” suçundan tutuklanmak üzere yakalama emri çıkartılmasına karar verildi.

Çorlu davasında ara karar: TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü hakkında tutuklama kararı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybetti, en az 300 kişi yaralandı.

Haklarında kamu davası açılan TCDD görevlileri, olay tarihinde TCDD 1’inci bölge müdürü N.A., bölge müdürlüğünde bakım servis alanlarından sorumlu müdür yardımcısı L.M., bakım servis müdürü M.K., üstyapıdan sorumlu bakım servis müdür yardımcısı L.K., altyapıdan sorumlu bakım servis müdür yardımcısı N.A., yol kontrolü olarak görev yapan B.O., inşaat mühendisi T.B.Ö., mühendis olarak görev yapan D.P. ve K.B. de bugün görülen 11’inci duruşmada yargılanmaya başlandı.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan 13 sanıktan 10’u ile tarafların avukatları katıldı. 2 sanık mazeret bildirirken, M.K. SEGBİS ile katıldı.

Önceki duruşmalarda alınan kararlar ve iddianameler okundu. Bunun ardından savunmalara geçildi. Mahkemeye 13 sanıktan 10'u katılırken TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan ve TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Levent Muammer Meriçli mazeret sunarak, TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılacağını beyan etmesine karşın duruşmaya katılmadı.

Ara karar veren mahkeme, TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet” suçundan tutuklanmak üzere yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

Duruşma, 11 Ocak tarihine ertelendi.